Antena Meniu Search
x

Video Două locomotive s-au tamponat violent la Roșiori. O garnitură CFR Călători a lovit-o pe cea a unei firme private, care a deraiat

Accident feroviar în staţia Roşiori Nord. O locomotivă a CFR Călători, încercând manevra de regarare, s-a izbit violent într-o altă locomotivă a unui operator feroviar privat. Cel din urmă a deraiat, ajungând pe marginea şinelor. CFR a declanşat o anchetă internă. Nicio persoană nu a fost rănită iar circulaţia nu a fost afectată.

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 22:27

Vezi și

”Referitor la incidentul feroviar de astăzi – 5 iulie 2023, din staţia Roşiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorităţi legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă”, a comunicat CFR Călători.

Potrivit sursei citate, ”la manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie şi deraierea a 3 osii”.

”În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit. Circulaţia trenurilor în zonă nu este afectată”, precizează CFR Călători.

Accidentele feroviare au curs în lanţ anul acesta

Pe acelaşi subiect

Acest accident vine după un altul, care a avut loc pe 13 martie, când două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat, a anunţat CFR SA. Din primele verificări a reieşit că mecanicul trenului de călători, care urma să intre în staţia Roşiori Nord la altă linie, a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare, conform unui comunicat al administratorului de infrastructură. 

Reamintim că în luna mai, un tânăr din Medgidia a reuşit să pătrundă în garnitura unei locomotive şi să o conducă 200 de metri. Un împiegat l-a oprit la timp, înainte să ajungă în faţa unui tren de călători şi să provoace o nenorocire.

În luna martie, un grav accident feroviar a avut loc în Gara CFR Galaţi, după ce sistemul de frânare al unei locomotive a cedat. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Iar în mai, două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu, după ce unul dintre mecanici consumase alcool.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Două locomotive s-au tamponat violent la Roșiori. O garnitură CFR Călători a lovit-o pe cea a unei firme private, care a deraiat