Antena Meniu Search
x

200 de turiști germani, care făceau turul Europei, au rămas blocați pe un drum forestier de la noi. N-au mai putut înainta din cauza pietrelor prăvălite pe șosea

A fost alertă pentru echipele ISU și Salvamont din trei județe după ce 200 de turiști străini au rămas blocați, seara trecută, pe un drum forestier între Gorj și Hunedoara. Cele 110 mașini în care erau oamenii au fost ghidate de GPS pe un drum îngust și n-au mai putut înainta din cauza unor pietre care s-au prăvălit pe șosea.  

de Diana Juncu

la 05.07.2023, 14:06

Vezi și

După mai bine de trei ore, turiștii au fost recuperați și au continuat călătoria, dar pe alte rute. Trei dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cât privește mașinile pe care le conduceau, câteva au fost avariate, s-au ales cu tobele de eșapament și cu băile de ulei distruse pentru că vorbim de un drum neasfaltat, care este greu accesibil chiar și pentru mașinile off road. Este vorba de un drum forestier închis circulației publice.

Incidentul s-a petrecut pe DN 66A care face legătura între Valea Cernei - Câmpul lui Neag - Băile Herculane. La fața locului au fost trimiși salvatori din trei județe, iar zona a fost survolată și cu un elicopter. 

Coada cu cele 110 mașini se întindea pe aproximativ 30 de kilometri. Turiștii blocați aici au pornit din Germania cu mașini vechi de 30 - 40 de ani să facă turul Europei, așa au ajuns și în România să admire frumusețile de la noi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » 200 de turiști germani, care făceau turul Europei, au rămas blocați pe un drum forestier de la noi. N-au mai putut înainta din cauza pietrelor prăvălite pe șosea