Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Dumnezeu să te ierte, Daria! Iartă-ne". Mesajul unei profesoare pentru adolescenta de 17 ani din Galaţi care a murit alături de tatăl său

Sfârşit înfiorător pentru Daria şi tatăl său. Se aflau într-o maşină care gonea cu viteză, când s-au izbit în plin de un microbuz.

de Monica Palade

la 14.11.2023, 15:35

Adolescenta de 17 ani şi părintele său au murit pe loc. Un alt bărbat, pasager în microbuz, a avut aceeaşi soartă. Iubitul tinerei, în vârstă de 19 ani, şi alţi 7 oameni au ajuns la spital.

Vestea morţii Dariei a căzut ca un trăsnet printre foştii săi colegi şi dascăli. Una dintre profesoare a ţinut să îi scrie un mesaj emoţionant.

„Dragă Daria,

Ziua de 13 se dovedește o zi fatidică pentru tine și pentru familia ta. Îmi pare atât de rău că nu-mi vei mai zâmbi niciodată. Din septembrie, mă obișnuisem cu absența ta de pe băncile sălilor de clasă din școala în care te-am cunoscut, școala care era pregătită să-ți ofere totul: zborul tău către cunoaștere, către împlinire. Nu voi uita că ultima notă pe care ți-am trecut-o în catalog a fost 10 (zece). L-ai meritat. Tu (de fapt, familia ta), ai ales calea ușoară - ai ales să te muți la o școală care, credeai, îți permitea să o "treci" fără absențe (?!). Iartă-i pe adulții din jurul tău pentru alegerile lor în ceea ce te privește. Dacă trăiam într-o societate normală, cu reguli și legi care se respectă, cu respect pentru educație, tu ai fi fost azi, într-o zi de luni, la ȘCOALĂ. Nu alături de tatăl tău, în mașina unui adult inconștient și iresponsabil în care aveai încredere, căruia te pregăteai să-i spui tată-socru (la 16 ani?!) și care conducea pe un drum național cu 160 km/h și care nu era nici îngrijorat, nici amendat că tu nu ești la școală (într-o zi de luni).

Pe acelaşi subiect

Iartă-ne, pe toți cei care permitem ca lucrurile acestea să fie normalitate în țara în care te-ai născut și în care ai murit, azi, Daria. Aveam atâtea de învățat, împreună, anul acesta. Joi, am fi avut ora de chimie. Te-aș fi condus, cu succes, în tainele chimiei organice. Sigur ți-ar fi plăcut, Daria! Metan, etan, propan..., Daria. Dumnezeu să te ierte, Daria! Pe tine și pe tatăl tău. Veți fi împreună printre îngeri. Nu vei fi singură ACOLO. Ne vom ruga pentru mama, sora, bunica ta și pentru cei care ți-au fost dragi”, a scris Maria Irimia.

Filmul tragediei din Galaţi

Un bărbat de 56 de ani din Galați, care conducea pe DN25 spre Tecuci, la ieșirea din curbă a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un microbuz în care se aflau 7 persoane. În autoturism se aflau patru oameni.

În urma impactului extrem de puternic, doi dintre pasageri și-au pierdut viața. Vorbim despre un bărbat de 45 de ani și fiica lui de 17 ani. Un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, iubitul adolescentei, care se afla și el în mașină, a fost rănit extrem de grav, fiind nevoie de intervenția elicopterului SMURD, care l-a transportat la spital. Din microbuz, pasagerul din dreapta față și-a pierdut și el viața pe loc. În total 11 victime: trei decedate și opt duse de urgență la spital.

Martorii, dar și reprezentnații Poliției Rutiere spuneau că viteza a dus la acest accident extrem de violent. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar polițiștii încearcă să stabilească în continuare ce s-a întâmplat și motivul pentru care șoferul a intrat pe contrasens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Dumnezeu să te ierte, Daria! Iartă-ne". Mesajul unei profesoare pentru adolescenta de 17 ani din Galaţi care a murit alături de tatăl său