Antena Meniu Search
x

Video După parada de Ziua Naţională, bucureştenii au dat năvală la târgurile de Crăciun. Micii au fost la mare căutare

După parada de la Arcul de Triumf, bucureştenii s-au îngrămădit la târgurile de Crăciun din Capitală. Mii de oameni au mers să bea un pahar de vin fiert sau să guste bucate tradiţionale. Înghesuială mare a fost şi la mici. Numai în Piaţa Obor, pofticioşii au cumpărat câteva mii. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.12.2021, 19:36

Vezi și

Târgul din Piaţa Universităţii s-a deschis la ora 10. În primele două ore de la deschidere, 3.500 de persoane i-au trecut pragul. "La târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii s-au format deja două cozi: una la casa de bilete iar cealaltă chiar la intrare, unde sunt verificate certificatele verzi", arată Andreea Milea, reporter Observator.

"Suntem tare, tare fericite pentru că aşteptăm de mult acest eveniment şi în plină pandemie eu zic că e benefică orice mică bucurie adusă nouă, mai ales azi, de 1 Decembrie. Acum ne luăm (bilete n.r.) online, să evităm coada pentru că este deja foarte aglomerat la ora aceasta", spune o femeie. "Nu mi se pare normal ca să plătim să ne bucurăm de Crăciun", crede în schimb un trecător. "Foarte urat"

Ca de fiecare dată, cei mai fericiţi au fost copiii. "Cel mai mult îmi place ciocolata caldă", spune unul dintre micii vizitatori. De la Moş Crăciun, îşi doreşte "un căţeluş de jucărie". Două fetiţe nu se pot hotărî: "Vrem trei dorinţe. Chiar ne-am scris singure scrisorile."  

Târgurile de Crăciun din Bucureşti i-au îmbiat pe oameni cu vin fiert, fasole şi voie bună

Pe acelaşi subiect

Dacă la Universitate vinul fiert cu scorţişoară a ridicat aburi fierbinţi din pahare, la târgul din Sectorul 6 miresmele au fost altele ... Fasolea este vedeta. Fasolea, ciolanul, pomana porcului, sărmăluţele. "Atmosfera foarte frumoasă. Sper ca copiii să se bucure mai mult de această atmosferă", mărturiseşte un trecător. Patinoarul a fost locul cel mai căutat de cei mici. "Mă distrez, încerc să învăţ să patinez mai bine", spune un copil.

În toate târgurile, regulile sunt clare. "Se intră cu certificat verde. Nu este alegerea mea. Şi avem o limită maximă de participanţi care e calculată la 30% din suprafaţă", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. 

Şi Piaţa Obor a fost azi loc de "pelerinaj". Cei fără certificat verde au luat micii la pachet. "Până la ora asta, până la ora 12, am vandut vreo 1.200 de mici. Peste aşteptările noastre până la ora asta", arată Adrian Rebenciuc, de la Terasa Obor.

Târgurile de Crâciun din Capitală rămân deschise până la data de 26 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » După parada de Ziua Naţională, bucureştenii au dat năvală la târgurile de Crăciun. Micii au fost la mare căutare