Antena Meniu Search
x

Video Turiștii străini sunt fermecați de târgurile de Crăciun din Cluj și Sibiu. "E o energie foarte bună şi vinul e foarte bun"

După aproape doi ani de pandemie şi restricţii, târgurile de Crăciun redeschise în marile oraşe redau oamenilor speranţa. Cu chipurile încă ascunse sub măşti, localnicii şi turiştii din Cluj-Napoca şi Sibiu s-au bucurat de aprinderea iluminatului festiv, dar şi de atmosfera de sărbătoare. E deschis şi târgul din centrul Capitalei, iar bucureştenii deja stau la cozi imense ca să intre. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.11.2021, 20:05

Vezi și

Luminile de sărbătoare au reaprins speranţa normalităţii în sufletele oamenilor. La sfârşit de noiembrie, în Cluj-Napoca, spiritul Crăciunului s-a simţit parcă mai puternic ca niciodată. 

Tânără: Mă bucur că se ţine, anul trecut nu a fost, deci, e foarte bine. Frumos, colorat, veselie, multă lume. 

Turiste din Franța: Decoraţiunile sunt uimitoare şi totul este minunat. Oamenii cântă, este foarte drăguţ. Se bucură de atmosfera Crăciunului. 

La târg se intră cu mască şi certificat verde. Iar pentru a păstra distanţarea, au voie doar cel mult 2100 de persoane simultan. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Oprean, organizator: În fiecare weekend, vom avea program artistic. Avem o roată mare, avem carusel, avem o căsuţă a Moşului superbă. 

Alex Prunean, reporter Observator: 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, atât trebuie să plătească clujenii pentru o tură de 5 minute cu această roată panoramică, dar de aici, de la 24 de metri înălţime Târgul de Crăciun îşi arată adevărata lui splendoare. 

Târg de poveste și în Sibiu

Şi Piaţa Mare din Sibiu s-a transformat de ieri într-un tărâm de poveste. 

Tânără: Anul trecut nu s-a ţinut şi i-am simţit lipsa, personal. 

Roată panoramică, patinoar şi bunătăţi de tot felul, asta găsesc vizitatorii în târg. 

TuristăVenim tocmai de la Suceava, din Bucovina, şi ne-a fost enorm de dor de această atmosferă! 

Turist străin: E o energie foarte bună şi vinul e foarte bun. Crăciunul este foarte important, iar ultimul a fost foarte trist. 

Tânără: Cred că aceste evenimente ar trebui păstrate indiferent de situaţie.

Premieră europeană în București: târg de Crăciun cu bulet de intrare

În Capitală, târgul de Crăciun a marcat o premieră la nivel european în acest an. Este singurul târg unde oamenii plătesc bilet de intrare. Online acesta costă 5 lei, iar la locaţie - 7 lei accesul pe zi. Copiii până în 12 ani au intrarea liberă. Distracţia însă depinde de fiecare în parte.

Tânără: Luminiţele mi se par cam sărăcăcioase, în comparaţie cu anii trecuţi. Probabil cu pandemia, bugetul mai redus. 

Cele aproximativ trei mii de instalaţii folosite în centrul Capitalei au fost achiziţionate în urmă cu trei ani. Nu s-a mai pus nimic nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » Turiștii străini sunt fermecați de târgurile de Crăciun din Cluj și Sibiu. "E o energie foarte bună şi vinul e foarte bun"