Antena Meniu Search
x

Video "E foarte obositor, dar mă străduiesc să fac faţă". Petrecere-surpriză pentru Victor Rebengiuc pe scenă. Actorul împlineşte 91 de ani peste două zile

Petrecere-surpriză, pe scenă, pentru marele actor Victor Rebengiuc care peste 2 zile va împlini... 91 de ani! Peste 300 de spectatori i-au cântat La mulţi ani şi l-au sărbătorit cu tort şi şampanie în sala Teatrului Bulandra. Victor Rebengiuc şi soţia lui, actriţa Mariana Mihuţ, au vorbit în exlusivitate cu reporterii Observator despre ce înseamnă o viaţă scenă.

Ana Maria Gheorghe
de Ana Maria Gheorghe

la 08.02.2024, 20:58

Vezi și

Fiecare spectacol Tatăl se încheie aşa. Cu minute în şir de aplauze şi cu oameni în lacrimi. De data asta a fost puţin altfel. 

Pentru prima dată, actorul de 91 de ani, încă neîmpliniţi, e vizibil emoţionat. Iar spectatorii simt că au fost martorii unui moment unic. 

Petrecere-surpriză pentru Victor Rebengiuc pe scenă

Absolut toată lumea e apoi invitată la un pahar de şampanie şi o felie de tort cu imagini celebre din cariera sărbătoritului.

Pe acelaşi subiect

Victor Rebengiuc: Este ziua mea, din an în an am câte o zi, în fiecare an am o zi. Împlinesc câte un an. Nu ştiu cât o să mai ţină chestia asta, că e obositor, să ştiţi, e foarte obositor. Dar mă străduiesc să fac faţă.  

Oamenii din jurul lui ar putea depune mărturie că se descurcă bine. Mai ales soţia. Care îi e alături, şi pe scenă, şi dincolo de ea, de aproape 60 de ani. 

Mariana Mihuţ: Maestrul e şi el om ca toţi oamenii, ca şi mine, de altfel, şi mai bine să nu intrăm în amănunte. Nu, e un om absolut minunat şi întotdeauna m-am bazat că ultima întrebare lui i-o pun. Victor, ce fac în situaţia asta? Şi el ştia ce să îmi răspundă şi ştie în continuare. E un om minunat. Merită să trăieşti 6 decenii lângă el. 

Un privilegiu pentru toţi spectatorii din sală care s-au trezit într-o clipă invitaţi la petrecerea unuia dintre cei mai iubiţi actori de la noi. 

Reporter-spectatori: Dumnealui implineste 91 de ani.

- 91 de ani?

-O vârstă frumoasă.

- Sunt fericită că am fost astăzi aici, atât vă pot spune.

- Ce  îi uraţi maestrului astăzi?

- Să ne mai dea lecţii de educaţie. Avem nevoie. 

Victor Rebengiuc: Să vă dea Dumnezeu sănătate. Doamne ajuta! Nu vreau nimic mai mult decăt sănătate. Decât să trăieşti în dureri şi în chinuri...

E de aproape 70 de ani pe scenă. Scena de la Bulandra. Unde a făcut primii paşi adevăraţi în lumea teatrului. A jucat, numai aici, în peste 200 de roluri pe care şi-a pus amprenta. Dar şi sufletul. 

Şi a influenţat, astfel, destinele a multor generaţii de actori. 

Daniela Nane: Am primit sfaturi extraordinare din tinereţe, când intrasem eu prima oară la teatru, atâtea lucruri frumoase mi-a spus, şi mi-a povestit, şi m-a învăţat, ca un tată, efectiv ca un tată. Tatăl nostru, al tuturor.  

Maria Vârlan: Să trăiască veşnic. Să fie veşnic, noua ne-ar plăcea asta, ne-ar folosi asta, ca actori. Şi publicului, bineînţeles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 32 voturi
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Evenimente » "E foarte obositor, dar mă străduiesc să fac faţă". Petrecere-surpriză pentru Victor Rebengiuc pe scenă. Actorul împlineşte 91 de ani peste două zile