Antena Meniu Search
x

El este principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași. Ahmed Sami El Bourkadi a fost dat în urmărire

Poliția Română a publicat, luni seară, o fotografie cu chipul principalului suspect în cazul dublei crime de la Iași. Tânărul din Maroc, pe nume Ahmed Sami El Bourkadi, a fost dat în urmărire.

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 19:00

Potrivit unei postări pe site-ul oficial al Poliției Române, pe numele tânărului marocan s-a emis mandat de arestare preventivă pentru omor. ”Semnalmente: înălțime: 1,70 m; fața: ovală; ochi: negri; ten: măsliniu; par: negru; semne particulare: poartă barbă”, se arată în anunțul polițiștilor. El este principalul suspect al dublei crime: Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi a iubitei lui, Ioana-Vanesa B.

Magistrații Tribunalului Iași au dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă față de Ahmed Sami El Bourkadi, care, potrivit unor surse, ar fi, de asemenea, student la UMF Iași, la fel ca și victimele sale. Acesta are părinții din Maroc, dar s-a născut în Canada și are pașaport canadian.

Anchetatorii au aflat că  Ahmed Sami El Bourkadi, suspectat că ar fi implicat în uciderea celor doi studenți din Iași, s-a prezentat la spital la scurt timp după crimă. Tânărul avea o plagă tăiată la mâna dreaptă, transmite spitalul.

Ahmed Sami El Bourkadi deţine şi paşaport canadian, iar anchetatorii nu exclud ca el să fi părăsit deja ţara, motiv pentru care l-au dat în urmărire.

Pe acelaşi subiect

Cine sunt tinerii uciși într-o vilă din Iași

Youssef A. se mutase în România, după ce a studiat în Bruxelles, unde se afla fămilia lui şi unde trebuia să ajungă vineri împreună cu iubita sa, Ioana Vanesa B. Cei doi aveau o relaţie extrem de serioasă şi de viitor. Tânărul a fost văzut ultima oară în viață miercuri seara. O vecină din acel complex rezidențial a văzut atunci curtea plină de tineri beți care fumau narghilea, scrie Ziarul de Iaşi. Prietenii studentului spun că acesta era un tip liniștit și că îi plăcea să conducă motocicleta.

De cealaltă parte, Ioana Vanesa B. era din comuna ieşeană Miroslava. Fata a absolvit Liceul Teoretic „Miron Costin” din Iaşi şi urma facultatea de Medicină.

Luni, conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi "aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale".

Deocamdată nu se cunoaște motivul celor două crime, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » El este principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași. Ahmed Sami El Bourkadi a fost dat în urmărire