Meniu
Search
x

Elevii unui campus din Bacău, evacuați pentru a transforma clădirea în centru de carantină

Mobilizarea autorităţilor pentru ca ţara noastră să poată face faţă unei eventuale epidemii de coronavirus crează haos şi isterie printre oameni.

De Redactia Observator la 25.02.2020, 11:56
Vezi și
  • Sute de elevi cazaţi acolo au fost evacuaţi fără ca părinţii să fie informaţi oficial.
  • Oamenii şi-au strigat nemulţumirile chiar la Prefectură.

Mobilizarea autorităţilor pentru ca ţara noastră să poată face faţă unei eventuale epidemii de coronavirus crează haos şi isterie printre oameni. A fost scandal-monstru în centrul Bacăului, după ce autorităţile locale au decis ca un cămin al unui liceu să fie transformat în centru de carantină. Sute de elevi cazaţi acolo au fost evacuaţi fără ca părinţii să fie informaţi oficial. Oamenii şi-au strigat nemulţumirile chiar la Prefectură.

După lăsarea întunericului, sute de elevi erau scoşi cu bagaje din căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen din Bacău.

Clădirea urma să devină centru de carantină pentru oamenii care vin din zonele afectate de coronavirus ale Italiei şi ajung pe aeroportul din oraş. Un anunţ dat dintr-o dată doar în online, acuză părinţii elevilor şi o măsură care a generat un scandal uriaş.

Părinte: Nu ni s-a transmis nimic. Deci pur şi simplu noi am văzut de pe media că toată lumea este cazată la Karpen, toţi cei care vor aterzia pe aeroportul Bacău.

Părinte: Nu poţi să scoţi 260 de copii din cămin fără prezenţa părintelui. Copiii sunt minori, sunt cu sacii şi cu valizele după dânşii, la ora asta. Ni s-a spus că se vor reloca, dar i-au relocat doar pe cei din Republica Moldova, pe ai noştri i-au trimis acasă.

O parte dintre elevii evacuaţi au mers la colegii, prietenii şi rudele din Bacău, iar alţii au fost cazați la căminul Colegiului Ferdinand. Revolta cea mai mare este a părinților care au copiii la grădinița ce funcţionează la parterul unităţii de cazare şi care au fost anunţaţi că se va închide pe perioadă nedeterminată. Cei din gimnaziu şi din liceu vor veni însă astăzi la cursuri.

Nemulţumiriile i-au dus pe oameni până pe scările prefecturii, acolo unde au stat faţă în faţă cu reprezentanţii autorităţilor.

Căminul a fost ales după ce s-a stabilit că e singura locaţie din Bacău care corespunde normelor legale. Prefectul a promis părinţilor că va căuta altă soluţie.

Liviu Miroşeanu, prefect de Bacău: Vom încerca să găsim variante care să fie dacă se poate la marginea oraşului şi vom evita zona sistemului de învăţământ.

Inspectorul de la Direcția de Sănătate Publică a anunţat şi că va asigura izolarea corespunzătoare a spațiilor de carantină, astfel încât cei aflaţi în carantină să nu intre în contact cu cei din exterior.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Elevii unui campus din Bacău, evacuați pentru a transforma clădirea în centru de carantină