Antena Meniu Search
x

Video "Era o fată foarte serioasă, conştiincioasă. Un înger". Andrada a murit la 16 ani, în pragul Crăciunului, din cauza unui şofer băut. Visa să devină poliţistă

Tragedie în Ajun de Crăciun! O adolescentă de 16 ani din judeţul Mehedinţi şi-a pierdut viaţa azi-noapte, după ce maşina în care se afla alături de alţi trei prieteni s-a răsturnat într-un şanţ. Cel care a condus-o spre moarte era băut şi nu avea permis de conducere. Fata era şefa clasei şi visa să devină poliţistă.

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 19:37

Mama fetei: Mă rugam la Dumnezeu să facă o minune să mi-o aducă la viaţă...

Sunt cuvintele unei mame sfâşiate de durere după ce şi-a pierdut fiica în prag de Sărbători. Andrada avea 16 ani şi era şefa clasei la un liceu din Drobeta Turnu-Severin. Azi-noapte, adolescenta a plecat să se vadă cu o prietenă prin comuna Bălăciţa. S-au urcat alături de încă un amic, în maşină condusă de un băiat de 21 de ani, beat şi fără permis. 

"Era o fată foarte serioasă, conştiincioasă. Un înger"

Reporter-Mariana Burcă, mama Andradei: Cum ar fi ajuns să fie în aceeaşi maşină?

Pe acelaşi subiect

- Nu am nicio idee. Îl vorbea numai de rău. 

Şoferul ar fi mers cu viteză iar la un moment dat a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şantul de pe marginea drumului. Adolescenta se afla pe scaunul din drepta şi a fost aruncată din maşină zeci de metri pe câmp. Era în stop-cardiorespirator când au ajuns medicii şi nu a mai putut fi salvată. Ceilalţi pasageri din maşină nu au păţit nimic. 

Ionuţ Claudiu Burcă, fratele Andradei: Nu avea permis, umbla beat. A mai umblat, nu e prima dată. El nu avea maşină personală, dar împrumuta de la altcineva.

Prietenii şi colegii Andradei sunt în stare de şoc. I-au scris zeci de mesaje de rămas bun pe pagina de Facebook. Tânăra avea rezultate foarte bune la şcoală, îi plăceau matematica şi engleza şi îşi dorea să se angajeze în ministerul de Interne.

Colega de bancă: Mereu îmi povestea despre visul ei de a deveni poliţistă, să luăm amândouă pe acelaşi post, să mergem împreună la intervenţii. Îi plăceau foarte mult îmbrăţişările, să vorbim, să ieşim. 

Marian Gherghinescu, dirigintele Andradei: Era una dintre fetele de seamă ale liceului nostru. Era o fată foarte serioasă, conştiincioasă. Un înger... 

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii îl cercetează pentru mai multe infracţiuni: ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: Conducătorul auto a fost testat cu aparatura din dotare care a indicat o alcoolemie de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat. 

Fata va fi înmormântată după Crăciun, în rochie de mireasă, la dorinţa familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Era o fată foarte serioasă, conştiincioasă. Un înger". Andrada a murit la 16 ani, în pragul Crăciunului, din cauza unui şofer băut. Visa să devină poliţistă