Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Este oficial! Chris Cornell s-a sinucis prin spânzurare, confirmare venită de la legişti

Decesul cântăreţului Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, care a murit în noaptea de miercuri spre joi la vârsta de 52 de ani în oraşul Detroit, a fost o sinucidere cauzată prin spânzurare, au confirmat medicii legişti din Wayne County, informează site-ul revistei People.

de Redactia Observator

la 19.05.2017 , 11:24

Decesul cântăreţului Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, care a murit în noaptea de miercuri spre joi la vârsta de 52 de ani în oraşul Detroit, a fost o sinucidere cauzată prin spânzurare, au confirmat medicii legişti din Wayne County, informează site-ul revistei People.

Rockerul american a fost descoperit decedat în camera lui din hotelul MGM Grand Detroit, la doar câteva ore după susţinuse un concert alături de Soundgarden, miercuri seară, la Fox Theatre, au confirmat agentul lui de presă şi poliţia locală.

O autopsie integrală nu a fost încă realizată, potrivit Biroului de Medicină Legală din Detroit.

Articolul continuă după reclamă

Dontae Freeman, purtător de cuvânt a Poliţiei din Detroit, a spus într-un interviu că poliţiştii locali s-au deplasat la hotelul MGM Grand în jurul miezului nopţii, ca urmare a unui apel telefonic referitor la posibila sinucidere a unui bărbat caucazian, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Dontae Freeman a spus că data naşterii a bărbatului decedat era 20 iulie 1964 - care coincide cu data naşterii lui Chris Cornell.

Potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt al Poliţiei din Detroit, soţia rockerului, Vicky, i-a telefonat unui prieten de familie pentru a îl ruga să meargă în camera de hotel ocupată de Chris Cornell şi să verifice starea în care se afla soţul ei, deoarece acesta nu îi mai răspundea la telefon.

Acel prieten de familie l-a descoperit pe artist în sala de baie, întins pe jos şi fără semne vitale, cu o bandă legată în jurul gâtului. 

Decesul rockerului a fost constatat la faţa locului de o echipă de paramedici.

Brian Bumbery, agentul de presă al starului rock Chris Cornell a confirmat pentru presa americană, joi dimineaţă, că renumitul cântăreţ a murit în noaptea de miercuri spre joi la vârsta de 52 de ani. Brian Bumbery a spus că moartea cântăreţului este ”bruscă şi neaşteptată” şi că familia artistului ”colaborează strâns” cu medicii legişti în vederea stabilirii cauzei decesului. 

”Chris părea în mare formă şi toată lumea este acum şocată”, a declarat un prieten al rockerului, înainte ca autorităţile să anunţe cauza morţii lui Chris Cornell. ”Era un familist incredibil. Şi-a iubit toţi copiii”, a adăugat un alt prieten de familie.

Chris Cornell a susţinut un concert alături de trupa Soundgarden la Fox Theatre din Detroit, miercuri seară, iar ultimul cântec interpretat în acel show a fost cover după o piesă ale cărei versuri vorbesc despre moarte, ”In My Time of Dyin'", preluată din repertoriul grupului Led Zeppelin.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Chris Cornell s-a confruntat cu dependenţa de alcool şi droguri şi s-a internat într-o clinică de dezintoxicare în anul 2003. De atunci, nu a mai consumat substanţe interzise.

Chris Cornell era căsătorit cu agentul de presă Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiică, Toni, în vârstă de 12 ani, şi un fiu, Christopher, în vârstă de 11 ani.

Artistul mai avea o fiică, Lillian Jean, în vârstă de 16 ani, cu prima lui soţie, Susan Silver, de care a divorţat în 2004.

După ce vestea despre moartea starului a fost făcută publică, numeroase vedete din showbiz, precum Jimmy Page, Elton John, Nile Rodgers, Alice Cooper, Joe Perry şi Billy Idol, şi-au exprimat regretul prin intermediul unor mesaje publicate pe reţele de socializare.

Christopher John Boyle, născut pe 20 iulie 1964, a devenit cunoscut sub numele de Chris Cornell la finalul anilor 1980, fiind unul dintre personajele principale ale scenei grunge. A înfiinţat Soundgarden în 1984. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă faima mondială a cunoscut-o odată cu lansarea pieselor ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). Alături de muzicieni care aveau să formeze Pearl Jam, Chris Cornell a creat proiectul Temple of the Dog, tribut adus lui Andrew Wood, unul dintre pionierii genului grunge, iar albumul omonim a fost lansat în 1991.

Cariera sa solo a însemnat cinci albume de studio - ”Euphoria Morning” (1999), ”Carry On” (2007), ”Scream” (2009), ”Songbook” (2011) şi ”Higher Truth” (2015).

Chris Cornell a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru piesa "The Keeper", care a apărut în filmul ”Machine Gun Preacher” (2011). Este coautorul cântecului ”You Know My Name”, care a fost tema muzicală a lungmetrajului ”Casino Royale” (2006) din franciza ”James Bond”.

În 2001, împreună cu foşti membri ai Rage Against the Machine - chitaristul Tom Morello, basistul Tim Commerford şi toboşarul Brad Wilk -, a înfiinţat proiectul Audioslave. Supergrupul a lansat trei albume de studio şi a activat până în 2007. În ianuarie 2017, Audioslave s-a reunit pentru ”Anti-Inaugural Ball”, eveniment găzduit de Prophets of Rage, la Teragram Ballroom din Los Angeles, cu ocazia învestirii lui Donald Trump.

După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, ”King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.

Soundgarden susţinea în această perioadă un turneu în Statele Unite. În luna mai, după Detroit, formaţia mai avea programate alte şase concerte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Este oficial! Chris Cornell s-a sinucis prin spânzurare, confirmare venită de la legişti