Antena Meniu Search
x

Video Explicaţia găsită de colegii vatmanului care a intrat cu tramvaiul în mai multe maşini, fără să frâneze

Vatmanul care a izbit cu tramvaiul mai multe maşini în sectorul 6 este anchetat şi de poliţişti, şi de superiorii lui. Bărbatul în vârstă de 46 de ani nu mai are voie să iasă pe traseu, iar dacă va fi găsit vinovat riscă să îşi piardă locul de muncă. Colegii i-au găsit, între timp, o scuză: pe şine ar fi fost iarbă proaspăt tăiată, iar tramvaiul ar fi patinat. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.05.2022, 20:19

Vezi și

"În secunda respectivă nu am simţit decât izbitura. Singurul reflex pe care l-am avut a fost să îmi iau fata din spate, oarecum în braţe, s-o ţin strâns, ca să nu păţească ceva", povesteşte Bogdan, şoferul primei maşini lovite. Sunt momentele de groază prin care a trecut Bogdan, şoferul primei maşini lovite de tramvai în sectorul 6. Tamponul tramvaiului s-a înfipt chiar în portiera din spate. "Am văzut tramvaiul la o distanţă extraordinar de mare. Considerând că are o staţie de tramvai, are un semafor până la noi. Prima oară a spus că nu i-au ţinut frânele. La poliţie, în faţa poliţistului, a spus că nu ne-a observat", mai spune Bogdan

Intersecţia unde tramvaiul a izbit mai multe maşini

La cinci zile de la accident, în intersecţie se circulă la fel ca înainte. Şoferii şi tramvaiele se claxonează reciproc, până când reuşesc să treacă. "Este foarte periculoasă. Nu are niciun sens. Trebuie mare atenţie la ea", crede un trecător.

"Marcajele de pe şosea le indică şoferilor că pot vira la stânga în această intersecţie. Pentru a face acest lucru trebuie să treacă, bineînţeles, linia de tramvai, dar şi să dea prioritate vehiculelor care vin din sens opus. Aşa se face că şoferii ajung să staţioneze chiar pe şine, iar la această situaţie, deja periculoasă, se adaugă şi faptul că uneori, semafoarele pur şi simplu nu funcţionează", arată Andre Rotaru, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Era pur şi simplu un viraj la stânga pe o stradă care este puternic circulată. Există exemple în cadrul acestei societăţi de vatmani care, din contră, vânează astfel de greşeli, mergând pe principiul că legea îl ocroteşte în caz de accident şi atunci nu mai contează, eşti pe şină, pot să îţi fac ce pot", spune Lucian Diniţă, fost şef Poliţia Rutieră.

Colegii vatmanului i-au găsit o scuză

Specialiştii STB au stabilit că sistemele de frânare ale tramvaiului funcţionau. Colegii vatmanului i-au găsit acestuia o scuză: iarba de pe şine. Întrebat dacă i s-a întâmplat vreodată să nu poată opri la timp, un vatman răspunde: "Da, da, da". Cauza? "Tunsul gazonului. Tunde gazonul şi nu îl ia, în saci"

Surse Observator spun că vatmanul în vârstă de 46 de ani lucra de aproximativ un an la STB. Este cercetat acum atât de superiorii lui cât şi de poliţişti şi, până la finalizarea cercetărilor, nu va mai putea să iasă pe traseu. Am încercat şi noi să îl contactăm, însă şi-a închis telefonul. Cum nimeni nu a fost rănit în urma impactului, poliţiştii nu au deschis un dosar penal. 

Reacţia STB. Tramvaiul a fost verificat

Tramvaiul tip V3A-M, implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreținere a depoului, înainte de a ieși în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic, toate sistemele de frânare (frâna de staționare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgență cu patina electromagnetică și frâna cu solenoid) fiind în parametri normali de funcționare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Explicaţia găsită de colegii vatmanului care a intrat cu tramvaiul în mai multe maşini, fără să frâneze