Antena Meniu Search
x

Video Un tramvai din Bucureşti a intrat în plin în mai multe maşini care aşteptau la semafor. Din cauza vitezei, vatmanul nu a mai putut opri nici măcar în staţie

Accident cel puţin ciudat în Capitală. Un tramvai a intrat în plin în mai multe maşini într-o zonă aglomerată a oraşului.

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 18:05

Vezi și

În imaginile surprinse de camera de bord a acestuia se vede cum garnitura nu frânează şi se izbeşte de autoturismele care circulă în acel moment pe şină.  

Nu se ştie deocamdată cauza accidentului, dar pe filmare se vede cum tramvaiul nici măcar nu opreşte în staţie înaintea impactului. Iar viteza cu care rulează îl împiedică pe vatmanul care nu consumase băuturi alcoolice să oprească la timp. 

Din fericire, în urma tamponării, nicio persoană nu a fost rănită. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, dar imaginile au fost făcute publice abia astăzi. În acest caz, poliţiştii au deschis o anchetă. Însă evenimentul este investigat şi de Societatea de Transport București.

Ce spun poliţiştii

Pe acelaşi subiect

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, conducătorul unui tramvai, în vârstă de 46 de ani, care se deplasa pe Bd. Timișoara, la intersecție cu Str. Valea Oltului a intrat în coliziune cu 3 autovehicule, evenimentul rutier fiind soldat exclusiv cu pagube materiale.

Ulterior, persoanele implicate s-au prezentat la sediul Biroului Accidente Ușoare, în vederea întocmirii documentelor de constatare, ocazie cu care conducătorii autovehiculelor au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii evenimentului rutier, în vederea aplicării măsurilor legale.

Ce spune STB

Ca urmare a evenimentului de circulație din data de 30.04.2022, ora 14:00, de pe Bdul Timișoara/ Str. Valea Oltului, când un tramvai din linia 25 a tamponat un autoturism aflat pe calea de rulare, în urma impactului acesta ricoșând în alte autoturisme, luând în considerare imaginile înregistrate și difuzate în spațiul public, facem următoarele precizări:

Toate vehiculele STB aflate în circulație îndeplinesc condițiile tehnice și de siguranță și în acest sens menționăm că tramvaiul tip V3A-M, implicat în accident, a fost verificat de către echipa de întreținere a depoului, înainte de a ieși în traseu, constatându-se că acesta corespunde din punct de vedere tehnic, toate sistemele de frânare (frâna de staționare, frâna electrică de serviciu, frâna de urgență cu patina electromagnetică și frâna cu solenoid)  fiind în parametri normali de funcționare.

De asemenea, având în vedere incidentul respectiv, vă informăm că la nivelul Societății s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției conducătorului de vehicul implicat în accident, acesta fiind cercetat disciplinar în conformitate cu Regulamentul Intern al STB SA.

Precizăm că până la luarea unei decizii de către Poliția Rutieră, respectiv până la definitivarea cercetării disciplinare, în conformitate cu Regulamentul Intern STB SA, manipulantul nu va mai fi repartizat pe traseu.

Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment nedorit și subliniem faptul că, anual, personalul de mișcare al Societății este supus unui control medical, care include și testări psihologice, iar la ieșirea în traseu, conducătorii de vehicule își asumă responsabilitatea păstrării integrității călătorilor și a celorlalți participanți la trafic, cât și a vehiculului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un tramvai din Bucureşti a intrat în plin în mai multe maşini care aşteptau la semafor. Din cauza vitezei, vatmanul nu a mai putut opri nici măcar în staţie