Antena Meniu Search
x

Video Femeia din Arad, snopită în bătaie de un recidivist, salvată de o pensionară. "Sălbăticie în oraşul acesta"

O femeie a fost bătută cu sălbăticie în plină de stradă, la Arad, iar din zeci de martori, doar o pensionară a reacţionat. Nici când victima a căzut sub ploaia de lovituri ale unui bărbat masiv, nu a sunat nimeni la 112. Ea singură a chemat salvarea. Ar fi avut, poate, şansa să fie salvată dacă funcţionau camerele de supraveghere conectate la dispeceratul poliţiei locale. Cele 80 de aparate sunt defecte, însă. Ironia sorţii, victima este angajata primăriei Arad, instituţia care gestionează camerele. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 19.04.2023, 20:07

Vezi și

Incidentul a avut loc în centrul oraşului Arad. Femeia în vârstă de 58 de ani aştepta la o trecere de pietoni când a fost atacată de un necunoscut. Bărbatul a lovit-o peste faţă, victima a fugit, dar agresorul a ajuns-o şi a devenit şi mai violent. 

Victimă: Când a văzut că am căzut, a început să mă lovească cu picioarele, dar cu o violenţă ieşită din comun, din ce în ce mai puternic.

''Nici la un câine nu poţi să stai să te uiţi când cineva loveşte fără să acţionezi.''

"Sălbăticie în oraşul acesta, poliţia nu îşi face treaba.'' 

Pe acelaşi subiect

Atacul halucinant a venit din senin. Agresorul nu s-a atins de bani sau bijuterii

Agresorul nu s-a atins de bijuteriile şi banii victimei, iar motivele atacului rămân necunoscute. Bătăuşul, un recidivist, a fost identificat cu uşurinţă. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost eliberat condiţionat din luna ianuarie a acestui an după ce, în 2019, a fost arestat pentru tâlhărie şi distrugere. De la eliberare, în tot acest timp, el trebuia să fie supravegheat de un ofiţer de la probaţiune. Fapt care nu s-a întâmplat. 

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: Magistraţii Judecătoriei Arad au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală. 

Martorii care au asistat nepăsători la scenele violente din centrul Aradului, pot să fie traşi la răspundere de poliţişti. Agresorii nu îşi aleg victimele la întâmplare, iar experţii în autoapărare sfătuiesc doamnele să nu dea impresia că sunt neajutorate.

Bogdan Ionescu, expert autoapărare: Dacă simţim că suntem urmăriţi, să-l confrutăm pe acela: ''Băi, mă urmăreşti! Ce e? Stai departe!'' Să strigăm la el, să ridicăm vocea, să-i dăm comenzi clare. 

Lipsa de spirit civic se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Femeia din Arad, snopită în bătaie de un recidivist, salvată de o pensionară. "Sălbăticie în oraşul acesta"