Antena Meniu Search
x

Festival culinar la Iaşi, după 2 ani de restricţii: delicatesele turceşti, la mare căutare în Copou

După multe restricții viața pare că revine la normal în marile orașe. La Iași, oamenii s-au putut bucura din nou de un festival culinar în aer liber.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 10:39

Vezi și

Baclavalele şi plăcintele turceşti expuse pe tarabe au atras ochii tuturor. Alţii au fost momiţi de fructele de mare din regiunea Mediteranei. Însă cea mai mare plăcere, pentru vizitatori, a fost posibilitatea de a socializa unii cu alţii.

Atmosfera din Istanbul s-a mutat, weekendul acesta, la Iaşi. Festivalul culinar cu preparate turceşti i-a atras numaidecât pe localnici.

Au trecut doi ani de la momentul în care a fost organizat ultima oară un eveniment în parcul Copou din Iaşi de altfel în tot restul ţării. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie anul trecut nu s-a organizat niciun festival culinar in judetul Iasi si nicaieri prin tara iar acum nu doar ca sunt posibile din nou aceste evenimente  si se pot face si fara prea multe restrictii si din fericire fara masca de protectie.

Vedetele festivalului au fost deserturile turceşti. Sortimentele variate de rahat, baclavalele şi plăcintele au încântat nu doar prin gust, dar şi prin aspect. La ofertă au fost însă şi fructele de mare.

Pe acelaşi subiect

Însă adevărata încântare pentru ieşeni a fost să poată ieşi din case şi să participe la un eveniment ca înainte de pandemie. Apetitul ieşenilor pentru festival i-a bucurat şi pe comercianţi.

"Oamenii sunt foarte doritori de evenimente, să iasă, să se plimbe, să respire aer curat. Este foarte, foarte frumos", a declarat Adrian Neagu, administrator.

Festivalul turcesc din Iaşi ţine tot weekendul, dar se prelungeşte şi în zilele de luni şi marţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Festival culinar la Iaşi, după 2 ani de restricţii: delicatesele turceşti, la mare căutare în Copou