Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Balcani. Turiştii care vor să viziteze Albania nu au parte de restricţii

Am trecut prin stare de urgenţă, de alertă, iar acum e timpul să trecem la stare de... vacanţă. În sfârşit, putem să trăim ceea ce doar am visat mai bine de un an. În Balcani descoperim locuri uimitoare şi obiceiuri cu care nu ne-am mai întâlnit de când pandemia ne-a închis graniţele. Dubrovnik, Belgrad dar şi oraşe idilice mai puţin cunoscute sunt printre cele mai frumoase destinaţii ale Balcanilor şi merită vizitate cel puţin o dată. 

de Redactia Observator

la 10.06.2021 , 17:21

Protejat de Unesco, oraşul Dubrovnik este cea mai populară destinaţie croată şi una dintre cele mai apreciate din Balcani. Are toate ingredientele pentru a mulţumi turiştii: clădiri istorice, plaje frumoase şi preţuri accesibile. O noapte la un hotel de patru stele costă 480 de lei pentru două persoane. Cei care aleg Croaţia ca destinaţie trebuie să prezinte la intrarea în ţară un test PCR negativ sau să facă dovada vaccinării cu ambele doze. 

Rupt parcă din cărţile de poveşti, oraşul Mostar din sudul Bosniei şi Herţegovina, este destinaţia perfectă. Traversat de râul Neretva pe malurile căruia se află o serie de clădiri medievale, oraşul a fost bombardat în timpul războaielor din fosta Iugoslavie. Acum este complet restaurat şi un adevărat paradis pentru romantici. Atenţie însă, la intrarea în ţară, prezentarea testelor PCR este obligatorie, inclusiv pentru copii şi turiştii vaccinaţi.

Slovenia şi Albania nu impun nicio restricţie

Vezi și

Pentru arhitectura medievală este cunoscut şi oraşul Piran din Slovenia. Asemănător cu Dubrovnik şi situat tot pe coasta Adriatică, locul este dominat de clădiri istorice şi peisaje care îţi taie răsuflarea. Românii pot intra în Slovenia fără nicio restricţie. Însă ţara se află pe lista galbenă emisă de autorităţile de la Bucureşti. 

Liber la călătorii au şi turiştii care intră în Albania. Autorităţile de aici nu a impus nicio restricţie la graniţă. O destinaţie recomandă este oraşul Dhërmi cu o viaţă de noapte activă şi plaje scăldate în ape turcoaz. 

Dacă vreţi o vacanţă mai aproape de casă atunci puteţi alege Serbia. Parcul National Tara, oraşul Novi Sad vechi de secole şi capitala Belgrad sunt doar câteva din destinaţiile preferate de turişti. Accesul în ţară se face doar cu prezentarea unui test PCR negativ. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Balcani. Turiştii care vor să viziteze Albania nu au parte de restricţii