Antena Meniu Search
x

Fetița de o lună din Vrancea înțepată cu foarfeca în cap a murit la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Fetița de doar o lună din Vrancea, care a ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi fost înțepată cu foarfeca în cap de surioara mai mare, a murit la Spitalul de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Micuța fusese adusă cu elicopterul în Capitală pentru că medicii din Focșani nu aveau capacitatea de a o trata. Medicii au fost de la început rezervați cu privire la șansele de supraviețuire. Copila suferise deja un infarct și era în comă profundă, intubată și ventilată mecanic.

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 21:06

mână de bebeluș
Fetița de 2 luni din Vrancea înțepată cu foarfeca în cap a murit la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Caz tulburător într-o comună din Vrancea. Un bebeluş de doar o lună a ajuns la spital cu o foarfecă înfiptă în cap. Sora sa, cu un an mai mare, ar fi cea care a rănit-o. Mama a încercat timp de patru ore să aline bebeluşul, fara sa cheme salvarea, timp în care starea fetiţei s-a agravat.

Copila a ajuns marți cu elicopterul în Bucureşti, însă doctorii au fost încă de la început rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Joi seara, micuța s-a stins la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", în ciuda eforturilor depuse de neurochirurgi.

Cum s-a petrecut tragedia din Vrancea. Fetiță de o lună, lovită cu foarfeca în cap

Fetiţa de doar o lună era în cameră cu mai mulţi dintre cei şapte fraţi ai săi şi mama. Tatăl era în curte, îngrijea animalele. Femeia îşi făcea de lucru prin cameră. Tăia şi aranja o perdea. 

Pe acelaşi subiect

Petrica Caicov, mama fetiței: Am uitat forfeca pe pat. A venit fata cea mititică, de un an şi trei luni, a luat foarfeca şi i-a dat fetiţei în cap.

Mama n-ar fi bănuit că rănile sunt extrem de grave. Timp de patru ore a alăptat-o pe cea mică şi ar fi încercat s-o liniştească.

Petrica Caicov, mama fetiței: Am şters-o eu un pic cu apă oxigenată. 

Tatăl fetiței: M-a chemat soţia. Vino, că uite ce s-a întâmplat. 

Când şi-au dat seama că starea copilei se înrăutăţeşte, părinţii au sunat la 112.

Copila a fost dusă la Spitalul din Vidra, iar apoi transferată la Focşani

Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului din Focșani: Copilul a ajuns cu un traumatism cranio cerebral acut deschis. Starea lui era foarte gravă, în comă. A intrat în stop cardio-respirator de două ori.

Adian Obreja, reporter Observator: După cele două stopuri cardio-respiratorii, medicii s-au chinuit şi au depus eforturi să ţină bebeluşul în viaţă. În cursul dimineţii de marți au reuşit s-o stabilizeze pe fetiţă şi să o transfere cu elicopterul la Bucureşti.

Medicii din București erau din primele momente rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

"Este într-o stare extrem de gravă, cu creierul afectat. Este intubată şi ventilată mecanic", preciza la acel moment Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Iar asistenţii sociali au început o anchetă în urma căreia vor stabili dacă ceilalţi copii ai familiei vor fi luaţi sau nu în grija statului.

Asistent social: Copiii sunt şcolarizaţi toţi, au trecut prin toate etapele de monitorizare. N-au fost cazuri de violenţă, de consum de alcool. 

Conform statisticilor, mai mulți copii își pierd viața în fiecare an în urma accidentelor casnice decât în urma unor boli grave. Săptămâna trecută, un băieţel de doar un an a sfârşit strangulat cu un cablu de la încărcătorul telefonului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fetița de o lună din Vrancea înțepată cu foarfeca în cap a murit la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu"