Antena Meniu Search
x

Video "A murit băiatul!". Filmul tragediei din Vrancea. Ipoteza anchetatorilor: copilul de un an ar fi fost legat cu cablul încărcătorului şi tras prin cameră de fratele mai mare

Caz dramatic într-o comună din Vrancea: un copil de un an a sfârşit strangulat cu un cablu de la încărcătorul telefonului. Băieţelul era într-o cameră cu fratele său, de 4 ani, în timp ce mama şi bunicul le pregăteau masa. Statisticile sunt sumbre: anual, mor mai mulți copii în urma accidentelor în casă decât din cauza unor boli grave. 

de Adrian Obreja

la 25.10.2022, 19:46

Vezi și

Valentin şi fratele său de patru ani erau în camera lor aseară. Se jucau singuri, în timp ce mama şi bunicul pregăteau masa. Tatăl plecase să adune lemne pentru foc. Era o seară obişnuită în familie şi nimic nu prevestea nenorocirea.

Bunicul a intrat în cameră şi şi-a găsit nepotul fără suflare, strangulat cu un cablu de la încărcătorul telefonului. Disperat, l-a luat în braţe, a ieşit în faţa casei şi a început să strige după ajutor. O vecină l-a auzit şi a sărit să-l ajute.    

VecinaAm auzit strigăte, ţipând: A murit băiatul, a murit băiatul. Am coborât, am fugit acolo, între timp bunicul era cu copilul în braţe. Am încercat să-l ajutăm, l-am pus jos, i-am suflat în gură, ce am ştiut noi.

Ionel Olteanu, tatăl copilului: Eu nu eram acasă. N-am mai realizat nimic.

Pe acelaşi subiect

Au sunat la 112 dar în aşteptarea salvării au pornit o goană nebună spre primul medic din localitate.

Vecina: A venit tatăl copilului, a luat copilul în braţe şi am plecat la doamna doctor.  

Medicul de familie, Nicoleta hriscu: Am început să-i fac resuscitare aici, tatăl foarte agitat. În timp ce am făcut manevrele, am văzut că avea urme de violenţe la nivelul gâtului.

Când şi-au dat seama că nici medicul de familie nu l poate ajuta, s-au urcat în maşină şi au plecat să se întâlnească pe drum cu ambulanţa. 

Tragedia a lovit ca un fulger întreaga comunitate

Medicul de familie a condus cu foarte mare viteză din Nistoreşti până în localitatea vecină. Acolo s-a întâlnit cu ambulanţa. Au rămas pe loc aproape 2 ore, cât timp au incercat să-l resusciteze pe copil.

Laurențiu Albiș, medic: Copilul era in stop cardio respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, rezultatul a fost negativ. Am găsit nişte urme de strangulare. părinţii confirmând că a fost strangulat un cablu de la alimentare de la telefon.

Urmele de pe gâtul micuţului îi fac pe anchetatori să ia in calcul o ipoteză îngrozitoare: nu e exclus ca băieţelul să fi fost strangulat accidental, târâit, practic, cu cablul înfăşurat în jurul gâtului.

Trupul băieţelului a fost dus la morga pentru autopsie. Medicii legişti vor stabili exact cum a sfârşit copilul. 

Ionel Olteanu: Trebuie să văd exact cum s-a întâmplat. Aşteptăm şi noi nişte răspunsuri.   

Tragedia tulbură întreaga comunitate, mai ales că părinţii aveau mare grijă de copii. 

Medicul de familie, Nicoleta Hriscu: A fost un şoc pentru toată lumea.

Teodor Dobre, primar Nistoreşti: E o familie de oameni muncitori, gospodari. Se ocupă de copii...

O tragedie, Dumnezeu să-i întărească să meargă mai departe!

Statistici alarmante în rândul morţilor copiilor din România

Conform statisticilor, mai mulți copii își pierd viața în fiecare an în urma accidentelor casnice decât în urma unor boli grave. Curozitatea copiilor combinată cu neatenţia prăinţilor pot fi fatale. Mulţi copii sfârşesc electrocutaţi cu cabluri de alimentare pe care le bagă în gură, înecaţi ori otrăviţi cu ce găsesc prin dulapurile din baie sau bucătărie. 

Dorina Lupu, ISU BOTOŞANI: Accidentele in gospodarie sunt principalul motiv pentru care copiii sub varsta de 5 ani ajung la spital, tragic este ca in unele cazuri acestia isi pierd viata in urma acestor evenimente. Anual, sute de copii ajung la spital dupa ce s-au intoxicat cu substante toxice, s-au oparit, au suferit arsuri, au inghitit corp straini sau au suferit diferite traumatisme

În urmă cu o săptămână, o fetiţă de 3 ani din judeţul Botoşani s-a strangulat din greşeală cu un cordon de la un halat de baie. A ajuns la spital în comă, dar a fost salvată de medici. Tot zilele trecute, un copil în vârstă de nouă ani din Bârlad, care se juca în curte, s-a aflat la un pas de moarte, după ce s-a electrocutat accidental.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "A murit băiatul!". Filmul tragediei din Vrancea. Ipoteza anchetatorilor: copilul de un an ar fi fost legat cu cablul încărcătorului şi tras prin cameră de fratele mai mare