Antena Meniu Search
x

Fetiţă de trei ani din Constanța, plimbată printre spitale după ce a înghiţit o monedă

O mamă din Constanţa face acuzaţii grave. Fetiţa ei în vârstă de trei ani care înghiţise o monedă, a fost plimbată printre spitalele din judeţ.

de Redactia Observator

la 07.10.2020, 14:42

Vezi și
  • Femeia a făcut plângere la Direcţia de Sănătate Publică.
  • A declarat că se va adresa şi colegiului medicilor.

Şi asta pentru că mama copilului a primit rezultat pozitiv la testul COVID cu câteva ore înainte de accident. Femeia a făcut plângere la Direcţia de Sănătate Publică spune că se va adresa şi colegiului medicilor.

Sâmbătă, puţin înainte de miezul nopţii, fetiţa de 3 ani a înghiţit o monedă. Mama a sunat imediat la 112. Însă pentru că în aceeaşi zi, femeia fusese confirmată cu COVID, după ce şi-a făcut tesul ca să plece în străinătate, cu greu a găsit un spital care să o primească.

Alexandra Vlaicu: Am sunat la 112. Le-am spus că sunt pozitivă, le-am spus că copilul meu s-a înecat cu o monedă şi era încă înecată şi tuşea. A venit ambulanţa. Am aşteptat să vedem unde să ne deplaseze că nici un spital nu mă accepta. Într-un final de la Constanţa ni s-a spus să mergem la Medgidia, fiind suport COVID.

Aici s-au lovit de altă problemă. Mama fetiţei susţine că deşi medicii nu le-au refuzat internarea, le-au spus că şi dacă rămân în spital nu le vor face nimic.

Alexandra Vlaicu: În prima fază, ei au spus că refuză să ne vadă, apoi au spus că ei chiar dacă ne văd şi ne internează, nu au ce să ne facă, pentru că nu-i pot face ecografie copilului şi nici raze.

Conducerea Spitalului din Medgidia are însă o altă variantă.

Eugen Aglitoiu, manager Spital Municipal Medgidia: Medicul a decis că este de Spitalul Judeţean. Pentru că îţi trebuie şi capacităţi de intervenţie.

Şi mama şi fetita de 3 ani au fost transferate cu ambulanța la Spitalul Județean Constanța, însă și aici ar fi fost refuzate din cauză că mama era infectată cu noul coronavirus.

Femeia susţine că a aşteptat trei ore în ambulanţă fără să o bage cineva în unitatea de primiri urgenţe. Abia după mai multe telefoane la Direcţia de Sănătate Publică, ea şi copilul ar fi fost primiţi.

Alexandra Vlaicu: Am sunat la DSP, DSP-ul a spus ca va vorbi cu spitalul Constanţa să mă primească şi întru-un final, într-adevăr m-au primit.

Crina Kibedi - purtător cuvânt Spitalul Judeţean Constanţa: Au fost duşi în salonul izolator. De acolo, copilul a fost preluat de către personalul medical şi consultată, fişa UPU a fost întocmită la ora 03.33 minute potrivit datelor acre rezultă din sistemul informatic.

Fetiţa este acum sub observaţie la domiciliu însă mama e hotărâtă să-şi facă dreptate. A facut deja o reclamaţie la Dirscţia de Sănătatea Publică despre felul cum a fost purtat pe drumuri copilul ei şi spune că urmează să facă o plângere şi la Colegiul Medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Fetiţă de trei ani din Constanța, plimbată printre spitale după ce a înghiţit o monedă