Antena Meniu Search
x

Filmul accidentului din Constanţa, în care au fost răniţi 13 elevi ucraineni. Autocarul nu a păstrat distanţa şi a izbit TIR-ul care încetinise

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat azi noapte în judeţul Constanţa, după ce un autocar plin cu ucraineni, majoritatea elevi plecaţi în excursie, a intrat în plin într-un TIR. Câteva persoane au suferit răni uşoare şi au avut nevoie de îngrijirea medicilor, dar în cele din urmă toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au plecat în siguranţă spre destinaţia lor. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.06.2024 , 13:25

Accidentul a avut loc în jurul orei 03:20, pe DN 22, între localităţile Tariverde şi Baia. 56 de persoane, majoritatea elevi, se aflau în autocar în momentul impactului. Aceştia erau în vacanţă şi se îndreptau spre Sunny Beach, în Bulgaria.

Autocarul care venea din Ucraina şi era plin cu 43 de copii şi 13 adulţi nu a păstrat distanţa regulamentară şi a izbit în plin în spate TIR-ul care încetinise la trecerea la nivel cu calea ferată. Imediat a fost activat planul roşu de intervenţie şi la locul accidentului au ajuns mai multe autospeciale şi echipaje de prim ajutor. 

"13 au fost evaluate medical la faţa locului, iar mai apoi au fost transportate la spital cinci victime, fiind vorba despre trei adulţi şi diu copii. Toate cele cinci victime fiind conştiente, cooperante", precizează Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.  

Vezi și

Filmul accidentului din Constanţa

Pe acelaşi subiect

Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de microbuze şi duşi la sala de sport din Năvodari. Acolo au ajuns, în cele din urmă, şi victimele transportate la spital. Din fericire, acestea au avut doar răni uşoare. "Au doar vânătăi, o mică taietură, nimic serios. Totul e ok acum, au fost la spital pentru puţin ajutor, dar acum sunt bine", a declarat o profesoară care îi însoţea pe copii.  

Într-un final, toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi duşi la destinaţie. Cel implicat în accident a suferit pagube serioase. Impactul a fost atât de puternic încât parbrizul s-a făcut ţăndări, toată partea din faţă fiind complet distrusă, iar geamul de pe partea stângă a şoferului s-a spart şi bucăţi din el a căzut în interior. 

"Conducătorii rutieri au fost testaţi cu aparatul etilotest şi cu cel din dotarea în vederea stabilirii indiciilor cu privire la prezenţa substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative", precizează Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanţa. Poliţia a deschis un dosar penal şi va stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul rutier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Constanţa, în care au fost răniţi 13 elevi ucraineni. Autocarul nu a păstrat distanţa şi a izbit TIR-ul care încetinise