Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului teribil din Arad în care un autocar cu zeci de pelerini s-a răsturnat într-un şanţ. Explicaţia şoferului

Plan roşu de intervenţie după un accident petrecut, seara trecută, pe un drum din Arad. Un autocar cu zeci de oameni care se întorceau dintr-un pelerinaj la mănăstiri s-a răsturnat într-o curbă nesemnalizată. 20 de ambulanţe din două judeţe au venit în ajutorul pasagerilor. Nouă oameni au fost răniţi. 

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 19:59

Vezi și

Accidentul s-a petrecut la ieşirea din localitea Buteni. Cei 32 de pasageri se întorceau acasă, în Arad, după un pelerinaj la mai multe mănăstiri din Bihor şi Hunedoara. Şoferul spune că drumul era proaspăt asfaltat şi că lipseau marcajele, iar curba în care a intrat nu era semnalizată. Pe drumul ud, nu a mai putut controla maşina, a derapat şi s-a răsturnat într-un şanţ. Mulţi pasageri dormeau când s-au trezit într-o panică de nedescris. 

"Nu ştiu că, chiar înainte de asta, fetele ziceau... erau bucuroase că bine că le-am dus şi numai ne-am trezit unii peste alţii."

Explicaţia şoferului, după ce a ajuns cu autocarul în şanţ

Şofer: Am oprit brusc, am simţit cum alunecă, am pierdut controlul. Nu e niciun semn care să-mi arate curba asta, un loc pe care nu-l ştiu.

Pe acelaşi subiect

După ce şi-au revenit din sperietură, oamenii au reuşit să iasă singuri, rând pe rând, prin parbrizul făcut ţăndări. Timp în care autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. 

Gârbău Cristian, Inspectorul șef al ISU Arad: Ne-am deplasat cu 10 echipaje de prim-ajutor medical calificat şi unul de terapie intensivă mobilă la locul accidentului.

Au fost chemate în ajutor şi salvări din judeţul vecin, Timişoara. Nouă pasageri, printre care şi un copil de 11 ani, au fost răniţi. Dintre ei, doi sunt în stare mai gravă. Pelerinii au fost duşi la Primăria din Buteni şi preluaţi de acolo de un alt autocar sau de rude. Şoferul autocarului nu consumase alcool.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului teribil din Arad în care un autocar cu zeci de pelerini s-a răsturnat într-un şanţ. Explicaţia şoferului