Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului de la şcoala din Galaţi. Mama agresorului care a înjunghiat un elev: "Neam de neamul nostru nu a văzut aşa ceva"

Elev acuzat de tentativă de omor într-o şcoală din judeţul Galaţi! Un băiat de 13 ani a fost înjunghiat de un coleg cu un an mai mare, chiar în sala de curs. Cei doi s-au certat, iar la un moment dat, agresorul a scos un cuţit şi şi-a lovit colegul de mai multe ori în zona gâtului. Victima a ajuns la spital, dar viaţa nu îi este pusă în pericol. 

de Adrian Obreja

la 02.11.2022, 19:45

Vezi și

Totul s-a întâmplat la şcoala gimnazială din comuna Movileni. În pauza mare, un elev de clasa a VIII-a şi unul de clasa a VII-a s-au îmbrâncit pe holuri. Băieţii au continuat apoi într-o sală de clasă, fără ca cineva să intervină. Acolo, în faţa mai multor colegi şi a fratelui victimei, adolescentul de 14 ani a scos din buzunar un briceag de 13 centimetri şi a început să lovească cu sete. Agresorul susţine că a fost provocat. 

Adrian Pleşcan, agresor: Ne-am certat, după aceea a ajuns la o bătaie. A mai avut el nişte probleme cu mine. Sărise la bătaie la mine, eu nu l-am băgat în seamă, mi-am văzut de treaba mea şi tot exagera, dar nu îi ziceam nimic. 

Mama agresorului este în stare de şoc. 

Violeta Pleşcan, mama agresorului: Nu am cuvinte, neam de neamul nostru nu a văzut aşa ceva. O să îi aplicăm nişte reguli. Eu mereu îl verificam ca orice mamă. Nu ştiu ce a fost în mintea lui adolescentină. 

Pe acelaşi subiect

Băiatul de 13 ani a încercat să se apere de ploaia de lovituri şi asta se pare că i-a salvat viaţa. 

Iulia Moraru, pec spital copii gl: Copilul este stabil din punct hemodinamic şi respirator, este internat pentru supraveghere în secţia de chirurgie. Sunt două leziuni superficiale, una la nivelul antebraţului prin tenativă de apărare, iar cealaltă la nivelul toracelui anterior. Este speriat, dar este echilibrat. 

Școala Gimnazială din comuna Movileni nu are pază. Şi chiar dacă ar avea, copiii nu sunt perchiziţionaţi la intrare. 

Discuţie reporter - Angela Apetrii, directoare:

Cum a venit cu cuţitul la el?

S-a întâmplat.

Acum că s-a întâmplat o dată, de două ori...

Aveţi pază aici?

Nu!

Deci nu îi controlează pe ei nimeni?

Nu, nu avem serviciu de pază.

Bunicul unui elev: Nu sunt supravegheaţi, nu are pază, nu are nimic. Trebuie verificaţi, controlaţi mereu. 

Părintele unui elev: Nu este normal, vă daţi seama, este ceva ilegal. 

Iniţial, agresorul a fost acuzat de lovire şi alte violenţe, ulterior însă...

Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: În cursul zilei de astăzi a fost schimbată încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă de omor. 

Adrian Silvestru, purtător de cuvânt ISJ Galaţi: Vrem să aflăm, înafară de efectiv ce s-a întâmplat acolo, care sunt cauzele profunde ale acestui act de violenţă, de aceea vom apela şi la psihologul şcolar, asfel încât să preîntimpânăm astfel de evenimente. 

Şcoala nu are însă nici psiholog, aşa că specialistul va trebui găsit în altă unitate de învăţământ. Şi sindicaliştii din Poliţie au reacţionat după atac. 

"Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov", a transmis Europol.

Luna trecută, la o şcoală din Jilava, elevii au fost perchiziţionaţi de oamenii legii după ce un elev a ameninţat pe o reţea de socializare că va duce un cuţit la şcoală. Pentru că nu au explicat scopul intervenţiei şi nu au prezentat un mandat, oamenii legii sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Din cauza deselor incidente armate, în Statele Unite ale Americii, în fiecare şcoală este prezent un ofiţer şcolar iar forţele de ordine pot interveni oricând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Filmul atacului de la şcoala din Galaţi. Mama agresorului care a înjunghiat un elev: "Neam de neamul nostru nu a văzut aşa ceva"