Antena Meniu Search
x

Foto Tentativă de omor în sala de clasă. Elev de 13 ani, înjunghiat cu un briceag, de un băiat cu un an mai mare

Un băiat de 13 ani, elev în clasa a VIII-a la o şcoală din judeţul Galaţi, a fost înjunghiat de către un alt elev, cu un an mai mare, în timpul unei pauze. Elevul ar fi fost lovit în abdomen, cu o armă de tip briceag, de către colegul său, în vârstă de 14 ani, în urma unui conflict spontan. Minorul de 13 ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", Galați. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, iar Sindicatul Europol a anunţat că fapta va fi reîncadrată ca tentativă de omor.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 22:46

Elev de 13 ani, înjunghiat cu un briceag, de către un băiat cu un an mai mare
Elev de 13 ani, înjunghiat cu un briceag, de către un băiat cu un an mai mare. Stânga - elevul înjunghiat

Polițiștii au constatat că, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un cuțit tip briceag și l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Altercația s-ar fi petrecut în sala de clasă.

Minorul de 13 ani a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru copii din Galați

Pe acelaşi subiect

"La data de 1 noiembrie 2022, ora 11:30, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de directorul unei unități de învățământ din comuna Movileni, județul Galați, cu privire la faptul că, în urmă cu puțin timp, în pauza dintre orele de curs, un elev ar fi fost lovit de un altul cu un cuțit tip briceag.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns în scurt timp la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că, în jurul orei 10:50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un cuțit tip briceag, cu lungimea totală de aproximativ 13 cm, pe care îl avea adus la școală de la domiciliul său și l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, "Sf. Ioan", Galați, unde a rămas internat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe", a transmis IPJ Galaţi.

Fapta, reîncadrată ca tentativă de omor

Sindicatul Europol a anunţat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că fapta va fi reîncadrată ca tentativă de omor. Postarea face referire şi la incidentul în care poliţiştii din Ilfov au descins într-o şcoală de lângă Bucureşti. Au căutat arme în ghiozdanele elevilor de clasa a şasea şi a opta. Părinții îi acuză pe agenți că i-au agresat pe copii și au depus mai multe plângeri. Şapte poliţişti sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu.

"La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ.

Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”.

Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov", a transmis Sindicatul Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tentativă de omor în sala de clasă. Elev de 13 ani, înjunghiat cu un briceag, de un băiat cu un an mai mare