Antena Meniu Search
x

DOCUMENT. Lista completă a noilor măsuri de relaxare de la 1 iunie. Se redeschid activități. Condiţiile în care masca nu mai e obligatorie la birou

Guvernul a discutat în ședința de guvern noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Printre altele, a fost anunţat că evenimentele private pot avea loc cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise sau mai mult dacă toți participanții sunt vaccinați. În plus, cei vaccinați nu vor purta mască la birou dacă sunt maxim cinci persoane în încăpere.

de Monica Palade

la 27.05.2021, 19:24

Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare: "Creşte la 1.000 numărul de participanţi la evenimentele în aer liber. Masca în spaţiile închise, neobligatorie pentru persoanele vaccinate"

"Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală. S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup.

S-a aprobat desfășurarea evenimetelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate toate.

Vaccinaţii pot să nu poate mască la birou, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane

Activităție sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte. Deci vor fi la evenimente sportive centre de vaccinare.

Pe acelaşi subiect

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități de instruire în spații închise de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi ocupată 100% dacă participă doar persoanele vaccinate.

Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate. S-au redeschis locurile de joacă în spațiile închise cu participarea publicului până la 50%, cu condiția ca însoțitorii copiilor să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport și fitness de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați

S-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitate.  A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele din interior de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral. S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri în intervalul 05.00 - 24.00, cu participarea publicului până la capacitatea de 50% a spațiului.

Excepția de la purtarea măștii în spații închise (n.r birouri) pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane", a declarat Florin Cîţu după şedinţa de Guvern. 

HOTĂRÂRE nr. 32 din 27.05.2021 by Alexandru Badea on Scribd

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » DOCUMENT. Lista completă a noilor măsuri de relaxare de la 1 iunie. Se redeschid activități. Condiţiile în care masca nu mai e obligatorie la birou