Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu: Bugetul de stat pentru acest an va fi pus în dezbatere publică marți sau miercuri

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat luni, că proiectul bugetului de stat pentru acest an va fi pus în dezbatere publică marți sau miercuri și se va fundamenta pe un deficit bugetar de 7% – 7,1% din PIB.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.02.2021, 13:24

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri în coaliția de guvernare. Bugetul este finalizat, va fi în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu".

Proiectul de buget va fi însoțit de mai multe măsuri fiscale ce vor fi promovate fie prin ordonanță de urgență, fie printr-un poriect de lege, a mai anunțat premierul Cîțu. 

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: ”Despre aceste amendamente este vorba, ele există. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”. 

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce a întârziat adoptarea bugetului pe 2021

În urmă cu o săptămână, Florin Cîțu a explicat de ce a întârziat adoptarea bugetului pe 2021.

„Bugetul pentru 2021 întârzie puţin pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru: subvenţiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă.

E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd ce reforme vin, vom forţa aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii.

Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare şi banii se vor ducea doar în companii care vor arăta programe de reforme şi vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem aşa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu: Bugetul de stat pentru acest an va fi pus în dezbatere publică marți sau miercuri