Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Cîțu, critici după avizul negativ pe buget: Consiliul Economic și Social este politic, iar membrii săi, fără răspundere pentru votul lor

Premierul Florin Cîţu a afirmat că România are, în acest an, un buget credibil care menţine în plan principal investiţiile, aceasta fiind opinia Consiliului Fiscal, un aviz al profesioniştilor.

de Redactia Observator

la 18.02.2021 , 18:01

Florin Cîțu, critici după avizul negativ pe buget: Consiliul Economic și Social este politic, iar membrii săi, fără răspundere pentru votul lor - Hepta

Şeful Guvernului a criticat însă avizul negativ primit de la Consiliul Economic şi Social, despre care spune că este unul politic, „cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor”.

însă joi bugetul pentru 2021 a mers la avizare şi în Consiliul Economic şi Social, unul politic, „cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor”.

„Cum credeţi că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparaţi avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a mai spus şeful Guvernului.

Articolul continuă după reclamă

Reformă din temelii

Pe acelaşi subiect

 „Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menţine în plan principal investiţiile. Acesta este avizul profesioniştilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost şi la Consiliul Economic şi Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să ştiţi şi acest adevăr.

Cum credeţi că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparaţi avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a scris Florin Cîţu joi pe Facebook. 

Deficit bugetar de 7,16%

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că "nu depășim 7,16 deficit bugetar orice ar fi", adăugând că există multe persoane în spațiul public care "nu știu să citească bugetul sau vor să facă scandal".

"Banii sunt acolo, vorbim de 11,43 de miliarde și, repet, uitați-vă în buget să vedeți că sunt cu 11,43 de miliarde mai mult decât anul trecut, execuția de 10,9 miliarde, și mai mult decât într-un an normal, în 2019, când au fost 9 miliarde. Nu văd unde este problema.

Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget. Este și o explicație pentru că faptul că astăzi suntem aici cu România. Sunt foarte mulți oameni care vorbesc în spațiul public fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să înțeleagă cum se face un buget.

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei, buget mai mare decât anul trecut, un an special. În plus, suntem cu aproape două milioane mai mult decât în 2019, când era un an normal. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu știu să citească un buget ori vor să facă scandal. Economia trebuie să meargă mai departe și nu trebuie să stăm în fiecare zi să-i educăm pe oameni cum să citească un buget", a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, șeful guvernului a mai adăugat că liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%.

"Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%, am prezentat acest buget public, am făcut alocările. Pentru plata facturilor, la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Sănătății, banii sunt alocați, nu este nicio problemă".

Florin Cîțu: Aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, precizând că aşteaptă de la membrii Cabinetului performanţă şi eficienţă. "Vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci", a afirmat el. Totodată, Cîţu a arătat că Ministerul Sănătăţii are un buget de 11,4 miliarde lei, iar execuţia de anul trecut este de 10,4 miliarde de lei. "Nu văd cum a ieşit în spaţiul public că sunt mai puţini bani la Sănătate", a susţinut el.

"Rămân ferm, nu putem să finanţăm nenorocirile făcute de PSD şi am fost surprins neplăcut când în unele discuţii cu colegii mei, membri de cabinet, am văzut o susţinere mai mare pentru subvenţii, pentru anumite companii cu pierderi, decât pentru investiţii. Aşa ceva nu accept. Am cerut un program de reformă pentru companiile de stat, încă nu a venit şi atunci o să introducem în legea bugetului", a adăugat el.

Premierul a spus că au fost discuţii despre acest buget cu miniştrii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Te motivează să mergi la sală mai mult la începutul anului?
Observator » Evenimente » Florin Cîțu, critici după avizul negativ pe buget: Consiliul Economic și Social este politic, iar membrii săi, fără răspundere pentru votul lor