Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%, care nu va fi depășit orice ar fi

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că "nu depășim 7,16 deficit bugetar orice ar fi", adăugând că există multe persoane în spațiul public care "nu știu să citească bugetul sau vor să facă scandal".

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.02.2021, 11:00

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Banii sunt acolo, vorbim de 11,43 de miliarde și, repet, uitați-vă în buget să vedeți că sunt cu 11,43 de miliarde mai mult decât anul trecut, execuția de 10,9 miliarde, și mai mult decât într-un an normal, în 2019, când au fost 9 miliarde. Nu văd unde este problema.

Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget. Este și o explicație pentru că faptul că astăzi suntem aici cu România. Sunt foarte mulți oameni care vorbesc în spațiul public fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să înțeleagă cum se face un buget.

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei, buget mai mare decât anul trecut, un an special. În plus, suntem cu aproape două milioane mai mult decât în 2019, când era un an normal. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu știu să citească un buget ori vor să facă scandal. Economia trebuie să meargă mai departe și nu trebuie să stăm în fiecare zi să-i educăm pe oameni cum să citească un buget", a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, șeful guvernului a mai adăugat că liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%. 

"Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%, am prezentat acest buget public, am făcut alocările. Pentru plata facturilor, la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Sănătății, banii sunt alocați, nu este nicio problemă". 

Florin Cîțu: Aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, precizând că aşteaptă de la membrii Cabinetului performanţă şi eficienţă. "Vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci", a afirmat el. Totodată, Cîţu a arătat că Ministerul Sănătăţii are un buget de 11,4 miliarde lei, iar execuţia de anul trecut este de 10,4 miliarde de lei. "Nu văd cum a ieşit în spaţiul public că sunt mai puţini bani la Sănătate", a susţinut el.

Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, în conferinţa de presă, că a văzut discuţii despre anumite bugete, unele contradictorii.

"Rămân ferm, nu putem să finanţăm nenorocirile făcute de PSD şi am fost surprins neplăcut când în unele discuţii cu colegii mei, membri de cabinet, am văzut o susţinere mai mare pentru subvenţii, pentru anumite companii cu pierderi, decât pentru investiţii. Aşa ceva nu accept. Am cerut un program de reformă pentru companiile de stat, încă nu a venit şi atunci o să introducem în legea bugetului", a adăugat el.

Premierul a spus că au fost discuţii despre acest buget cu miniştrii.

"Toţi miniştrii au vrut cât mai mulţi bani. Iniţial, cererile pentru ministere au fost de 49 miliarde de lei în plus faţă de ceea ce avem. Exact de ce mi-era frică. Punem bugetul nostru peste bugetul PSD şi facem un buget mai mare. Greşit total, nu aşa putem să mergem înainte. Toţi miniştrii au dorit bugete mai mari faţă de anii precedenţi", a relatat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7,16%, care nu va fi depășit orice ar fi