Antena Meniu Search
x

Update Florin şi surioara lui mai mică, Maria, au dispărut de aseară în Mehadia, Caraş Severin. Sute de oameni îi caută pe cei doi fraţi

Doi copii, Florin şi surioara lui Maria, cu vârste de 5 şi 3 ani, au dispărut de acasă, din satul Globurău, comuna Mehadia, judeţul Caraş Severin. Forțe impresionante, printre care și un elicopter, sunt implicate joi dimineața în acțiunea de căutare a celor doi micuţi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.06.2021, 13:58

Vezi și

UPDATE 13:30 - Nimeni nu are nicio pistă despre unde ar putea să fie cei doi frați dispăruți în Caraș/Severin. Se știe doar că nu este pentru prima dată când Florin și Maria pleacă de acasă, în urma unor certuri din familie. Sătenii spun că, în urmă cu doar câteva luni, cei doi au mai dispărut într-un mod asemănător, dar au fost găsiți după câteva ore, la o stână. 

Sunt deja mai bine de 13 ore de când sute de persoane îi caută pe micuți, atât la sol, cât și din aer, cu ajutorul unui elicopter cu termoviziune.  

Florin şi Maria sunt căutaţi la această oră de peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri militari, reprezentanți ai Salvamont, pădurari, dar și voluntari. Zona din proximitate este survolată de un elicopter, iar la fața locului au fost aduși inclusiv câini antrenați în misiuni de căutare-salvare.

Dispariția celor doi frați Florin Gheorghe Frăţilă, de 5 ani și Maria Magdalena Frăţilă, de 3 ani, a fost anunțată imediat după miezul nopții, când polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00,  cei doi copii au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent.

„Astăzi, 03 iunie, la ora 00.10, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00, Frățilă Florin Gheorghe, de 5 ani, și Frățilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Copiii dispăruţi în Mehadia, căutaţi fără întrerupere

Căutările minorilor s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării.

„Imediat după sesizare, la fața locului au fost direcționați peste 50 de polițiști, cu mijloacele tehnice din dotare și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici, care au demarat activitățile de căutare în localitatea Globurău, în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă.

Ulterior, au fost mobilizate și dirijate forțe suplimentare, la această oră fiind angrenate în activitățile de căutare peste 100 de forțe, dintre care 75 de polițiști, 9 jandarmi, 8 pompieri, 2 lucrători salvamont, pădurari, voluntari, membri ai familiei și 2 câini de urmă aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.

Din această dimineață, de la ora 05.00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localității de dispariție”, au mai anunţat reprezentaţii Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin şi surioara lui mai mică, Maria, au dispărut de aseară în Mehadia, Caraş Severin. Sute de oameni îi caută pe cei doi fraţi