Antena Meniu Search
x

Video Fuga spre România a unei familii cu trei copii din Odessa. Cei mici desenează steagul Ucrainei, în timp ce părinții răsuflă ușurați că au scăpat cu viață

O familie de refugiați din Odessa, cazată într-o cameră de cămin din Galați, mulțumește românilor că le-au oferit adăpost celor trei copii ai lor, după ce au fugit din calea războiului din Ucraina. Într-un interviu acordat reporterului Observator Adrian Obreja, părinții celor trei copii spun că se simt în siguranță în România și că sunt recunoscători pentru tot ce au primit aici de la voluntari.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2022, 14:02

Vezi și

Maxim și Elena au două fetițe, Vera și Daria, și un băiețel, Andrei. Au plecat în mare grabă din casa lor din Odessa, Ucraina, încă de la primele bombardamente.

”În 20-30 de minute am adunat tot și am plecat. Până în ultimul moment nu am crezut ce se întâmplă”, a povestit Elena, mama celor trei copii. 

În camera lor de 12mp, familia e bucuroasă că a scăpat cu viață din calea bombardamentelor. Deși sunt mici, copiii, știu ce se întâmplă și de ce au plecat din țara lor. Așa că desenează în fiecare zi, pe coli albe de hârtie, steagul Ucrainei. Și mesajul: fără război.

Maxim, care lucrează în management pentru o companie germană, spune că a fost lăsat să plece din Ucraina pentru că are mulți copii, iar legea i-a permis acest lucru.

Pe acelaşi subiect

Ucraineanul marinar în Olanda care s-a întors ca să-și apere țara de ruși

Un ucrainean care lucrează ca marinar în Olanda a lăsat totul în urma lui ca să se întoarcă acasă și să lupte împotriva rușilor care i-au invadat țara natală. Andriy Didenko a povestit pentru reporterul Observator Adrian Obreja că a venit spre România când a aflat că armata Ucrainei are nevoie de ajutor pentru a face față asaltului forțelor ruse.

În Olanda, Andriy Didenko, în vârstă de 46 de ani, lucra pe o navă cargo. Acum, se întoarce în țara natală, la Ismail, să se înroleze. Spune că a luptat și în 2014 împotriva rușilor, în Donbas, și că acum este pregătit să lupte din nou. 

O femeie aruncă cocktailuri Molotov într-un tanc rusesc, de la geamul mașinii sale

Cei rămași în Ucraina fac tot ce pot ca să-și salveze țara de invazia rusă. Acesta este momentul în care o familie de ucraineni, aflată în mașină, aruncă pe geam cocktailuri Molotov către un tanc rusesc.

Imaginile, care au fost postate pe Twitter, o arată pe femeie când aruncă sticlele incendiare pe geam, direct în vehiculul blindat, în timp ce bărbatul aflat la volanul mașinii strigă să o încurajeze: ”Aruncă! Aruncă! Foc! Foc!”. Flăcările cuprind rapid tancul, însă se extind până la mașina ucrainenilor. Pentru câteva momente, mâneca femeii ia foc, însă flăcările sunt stinse rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fuga spre România a unei familii cu trei copii din Odessa. Cei mici desenează steagul Ucrainei, în timp ce părinții răsuflă ușurați că au scăpat cu viață