Antena Meniu Search
x

Video Andriy, ucraineanul marinar în Olanda care s-a întors ca să-și apere țara de ruși: „Am luptat împotriva lor și în 2014, în Donbas”

Un ucrainean care lucrează ca marinar în Olanda a lăsat totul în urma lui ca să se întoarcă acasă, în Ucraina, să lupte împotriva rușilor care i-au invadat țara natală. Andriy Didenko a povestit pentru reporterul Observator Adrian Obreja că a venit spre România când a aflat că armata Ucrainei are nevoie de ajutor pentru a face față asaltului forțelor ruse.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2022, 13:03

Vezi și

În Olanda, Andriy Didenko, în vârstă de 46 de ani, lucra pe o navă cargo. Acum, se întoarce în țara natală, la Ismail, să se înroleze. Spune că a luptat și în 2014 împotriva rușilor, în Donbas, și că acum este pregătit să lupte din nou. 

Invazia rușilor în Ucraina s-a întâmplat încă din 2014, când au vrut să ia Crimeea. Atunci era un război hibrid, însă acum este un război total declarat Ucrainei”, a spus ucraineanul. 

Soția și copilul său de 10 ani au fugit deja în Republica Moldova, iar acasă, în Ucraina, i-au rămas părinții, care se ascund în subsolul casei. ”Până la momentul de față, Ismail nu a fost atacat, însă au existat lovituri în apropiere. Soția și copilul, aflați în Republica Moldova, au fost întâmpinați foarte bine de cetățenii de acolo și sunt în siguranță”, a spus el, pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Andriy, ucraineanul marinar în Olanda care s-a întors ca să-și apere țara de ruși: „Am luptat împotriva lor și în 2014, în Donbas”