Antena Meniu Search
x

FURTUNĂ devastatoare în vestul țării! Opt persoane au murit, alte zeci sunt rănite. VIJELIA a smuls copaci și acoperișuri. IMAGINI VIDEO dramatice

UPDATE O furtună devastatoare s-a produs, în această după-amiază, la Timișoara! Patru persoane și-au pierdut viața, două la Timișoara și două la Buziaș, după ce vijelia a smuls copaci și acoperișuri.

UPDATE 22:00 Mai multe autoturisme au fost blocate pe Transfăgărăşan din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Potrivit ISU Argeş, la faţa locului a intervenit, pentru îndepărtarea arborilor de pe carosabil, un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş.

UPDATE 20:15 Bilanţul victimelor furtunii urcă la 8 morţi, dintre care 5 în Timiş, o persoană în Arad şi două în Bistriţa. 68 de persoane au fost rănite din cauza copacilor doborâți, panourilor și crengilor smulse.

Ministrul de Interne Carmen Dan va pleca mâine dimineață în Timiș și Arad, pentru a evalua pagubele. Ministrul avea de gând, se pare, să plece în această seară, însă condițiile meteo nu sunt favorabile.

UPDATE 20:10 Bilanţul tragic creşte. Un alt bărbat din Bistriţa este a şaptea victimă decedată din cauza furtunilor.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 19:20 Încă o persoană a murit în urma furtunilor violente. Un bărbat din Bistriţa este a şasea victimă decedată, după ce a fost strivit de un copac.

UPDATE 19:10 Vremea violentă face o victimă şi la Deva. O femeie de 63 de ani a fost lovită de bucăţi dintr-un panou publicitar din parcarea unui hipermaket din oraş, a informat ISU Hunedoara.

UPDATE 19:05 Ultimul bilanţ al victimelor din judeţul Timiş anunţă 48 răniţi, dintre care 42 adulţi şi 6 copii. Unul dintre micuţi se află în stare gravă.

UPDATE 19:00 Premierul Mihai Tudose anunţă că toată lumea este în alertă, după furtunile violente care au lovit vestul ţării. Şeful Guvernului a declarat, în direct, la Antena 3 că ţine legătura cu autorităţile locale. Totodată, oficialul a dat ultimele informaţii cu privire la unul dintre copiii răniţi în Timiş, care ar fi fost operat.

UPDATE 18:30 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în furtuna care a avut loc în această după amiază în vestul ţării.

Update ora 18:00 - Până la această oră, bilanţul victimelor în Timiş anunţă 4 persoane decedate - două în Timișoara, două în Buziaș, 26 de persoane rănite, 45 de copaci rupți, 11 acoperișuri distruse.

Update ora 17:45 - Furtuna a făcut o victimă şi la Arad. O femeie ar fi murit strivită de un brad pus la pământ de vijelie chiar în faţa unui hotel din staţiunea Moneasa. Identitatea femeii nu a fost stabilită deocamdată, însă se presupune că era turistă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Update ora 17:40 - Patru persoane au decedat şi alte 12 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţul Timiş.  

Două decese sunt în Timişoara, şi două la Buziaş, unde un copac a căzut peste două persoane care se aflau în parc. 

”Alte 12 persoane sunt rănite. Situaţia este în dinamică, avem peste 140 de pompieri care intervin în întreg judeţul”, au rpecizat reprezentanţii ISU Timiş. 

Potrivit acestora, furtuna s-a mai potolit în intensitate, dar este în continuare înorat şi plouă. Vântul însă nu mai bate cu putere. 

Update ora 17:10 - Potrivit unor informații, o femeie care se afla la Grădina Zoologică a decedat după ce a fost lovită de crengile copacilor.

De asemenea, un panou publicitar s-a desprins şi a căzut peste o maşină fiind mai multe persoane încarcerate. Accidentul s-a produs pe Calea Lugojului, la intrarea în municipiul Timişoara, unde traficul este complet blocat pe ambele sensuri.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că şi una dintre persoanele surprinse de panoul publicitar a decedat, o alta fiind rănită.

Sunt copaci căzuți peste tot, fire electrice căzute pe autoturisme.

O furtună devastatoare s-a produs, în această după-amiază, în județul Timiș​! Două persoane și-au pierdut viața, după ce vijelia a smuls copaci și acoperișuri.

O furtună puternică a făcut ravagii în județul Timiș. Vântul a smuls copaci, crengi, bucăți de acoperis, panouri publicitare în Timisoara si in comunele din vecinatate.

Rafalele de vânt au creat probleme în Timisoara, Sag, Giroc, Chisoda și la Sacala.

ISU Timiș a emis o avertizare.

"Codul portocaliu de vreme rea, sub incidenţa căruia se afla judeţul Timiş, a generat o serie de efecte în zonă.  Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate şi înlăturarea arborilor şi acoperişurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase",  se arata în comunicat.

Și in județul Arad, vremea nefavorabila a generat efecte, astfel ca la acest moment pompierii militari acționează in sprijinul comunităților pentru înlăturarea arborilor doborati de vânt.

Cinci persoane au murit şi 62 au fost rănite în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud, în urma furtunilor care au dobărât copaci şi au smuls acoperişuri. Mai multe spitale, şcoli, dar şi blocuri au rămas fără acoperiş, fiind avariate mai multe maşini. Zeci de localităţi sunt fără curent electric, intervenindu-se pentru îndepărtarea efectelor furtunilor. În judeţul Maramureş, mai mulţi turişti sunt blocaţi în telescaun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » FURTUNĂ devastatoare în vestul țării! Opt persoane au murit, alte zeci sunt rănite. VIJELIA a smuls copaci și acoperișuri. IMAGINI VIDEO dramatice