Antena Meniu Search
x

ALERTĂ METEO! ANM anunță COD PORTOCALIU de fenomene periculoase. VIJELIA a smuls copaci, acoperișuri și panouri publicitare la Timișoara (FOTO)

Update ora 17:45 Meteorologii au extins până la ora 19:00 avertizarea Cod galben de intensificări ale vântului pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Timiş, în zona joasă a judeţului Caraş-Severin şi în localităţi din acest judeţ, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 80 km/h,  izolat 80 km/, şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină.

Update ora 17:30 ANM a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă până la ora 18:30 în cinci judeţe din vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, în zona de munte a judeţelor Alba şi Cluj, precum şi în localităţi din aceste judeţe, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de dimensiuni medii.

Pe acelaşi subiect

Update ora 17:00 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de ploi, valabilă până la ora 18:30 în trei judeţe din vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Satu Mare şi în zona de munte a judeţelor Cluj şi Sălaj, precum şi în localităţi din aceste judeţe, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 km/h, izolat 80 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni.

Update ora 16:40 - O furtună puternică a făcut ravagii în Timiș. Vântul a smuls copaci, crengi, bucăți de acoperis, panouri publicitare în Timisoara si in comunele din vecinatate.

Rafalele de vânt au creat probleme în Timisoara, Sag, Giroc, Chisoda și la Sacala.

UPDATE 16:30 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vânt puternic, valabilă până la ora 17:30 în judeţele Caraş-Severin şi Arad.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Bihor, Timiş, Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţului Arad se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 km/h, izolat 80 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de ploi, valabilă până la ora 17:00 în două judeţe din vestul ţării.

ANM avertizează că sistemul noros se deplasează rapid de la Sud-Vest către Nord-Est.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ALERTĂ METEO! ANM anunță COD PORTOCALIU de fenomene periculoase. VIJELIA a smuls copaci, acoperișuri și panouri publicitare la Timișoara (FOTO)