Antena Meniu Search
x

Video Gasparilla - Ziua Piraților din Florida. Festival cu cântece despre fapte teribile, tunuri şi butoaiele pline cu rom

Piraţii au cucerit oraşul Tampa, din statul Florida. Mii de oameni deghizaţi în temuţii bandiţi ai mărilor au mărşăluit pe străzile oraşului pentru a sărbători Ziua Piraţilor. Tradiţia se bazează pe o legendă conform căreia, în urmă cu 300 de ani, oraşul chiar a fost cucerit de piraţi, iar conflictul lor cu primarul s-a încheiat cu o paradă.  

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 21:23

Vezi și

Costume colorate, arme de jucărie şi spirit de aventură. Aşa au sărbătorit americanii din Florida - Gasparilla, cunoscută drept Ziua Piraţilor. De la festivitate n-au lipsit cântecele despre fapte teribile, tunurile şi, desigur, butoaiele pline cu rom. Sute de oameni vin anual în portul oraşului Tampa să vadă defilarea piraţilor.

Sărbătoarea are la bază o legendă veche de sute de ani care spune că, oraşul a fost cucerit cândva de piraţi, iar conflictul dintre ei şi primar s-a încheiat paşnic, cu o mare paradă. An de an, urcaţi pe catarg, petrecăreţii se întrec să câştige marea comoară râvnită de toţi piraţii - cheia oraşului Tampa. 

Ziua Piraţilor a început să fie sărbătorită din anul 1904. Iar numele festivităţii, Gasparilla, vine de la un pirat, Jose Gaspar. Există puține dovezi că personajul a existat cu adevărat, însă legenda spune că ar fi jefuit nave în Golful Mexic, la sfârşitul secolului al XVIII-lea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Gasparilla - Ziua Piraților din Florida. Festival cu cântece despre fapte teribile, tunuri şi butoaiele pline cu rom