Antena Meniu Search
x

Video Ziua Piraţilor, sărbătorită de mii de oameni care au mărşăluit pe străzile oraşului Tampa. Ce spune legenda veche de 300 de ani

Mii de oameni deghizaţi în piraţi au mărşăluit pe străzile oraşului Tampa, din statul Florida, pentru a sărbători... Ziua Piraţilor. Ce poate mulţi nu ştiu este că în spate se află o adevărată legendă, conform căreia, în urmă cu 300 de ani, oraşul ar fi fost cucerit de piraţi, iar conflictul dintre ei şi primar, s-a încheiat cu o paradă.  

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 10:04

Vezi și

Distracţie, chiuituri, voie bună şi... bineînţeles, mulţi piraţi! Aşa sărbătoresc americanii din Florida de Gasparilla sau....Ziua Piraţilor. Petrecăreții şi-au pus pe ei costumele, care mai de care mai colorate, şi s-au urcat la bordul corăbiilor. 

De la festivitate, n-au lipsit melodiile tematice, tunurile şi, desigur, butoaiele pline cu rom.

Eliza Villapando, festivalier: Sunt atât de mulți oameni aici, toţi s-au costumat în pirați, iar mie una, îmi place mult acest spirit. Este grozav, mă face să vreau să fac „Argh“.

Localnicii iau parte la o defilare veselă, apoi, după spectacol, petrec pâna în zorii zilei. 

Tommy O'Connor, festivalier: Cred că una dintre cele mai interesante părți ale unui astfel de eveniment este să vezi întreaga comunitate că participă. Ne distrăm, iar asta e tot ce contează.

Totul a pornit de la o legendă, care spune că, în urmă cu mult timp, oraşul a fost cucerit de piraţi, iar conflictul dintre ei şi primar, s-a încheiat paşnic. La fel cum s-a întâmplat şi ieri, când cheia oraşului a ajuns pe ''mâna piraţilor''.

Deşi legenda din spatele acestei sărbători datează de mai bine de trei secole, localnicii o celebrează din anul 1904. Încă de pe atunci, aproape în fiecare an, ziua nu trece neobservată pe lângă localnici. Festivitatea poartă şi numele unui legendar pirat, pe numele lui Jose Gaspar. Totuşi, există puține dovezi că acesta a existat cu adevărat, însă legenda spune că a jefuit nave în Golful Mexic, între anii 1780 și 1821. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Ziua Piraţilor, sărbătorită de mii de oameni care au mărşăluit pe străzile oraşului Tampa. Ce spune legenda veche de 300 de ani