Antena Meniu Search
x

Update Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare de către magistrații Tribunalului Olt, în dosarul "Caracal", în care a fost acuzat de procurorii DIICOT că le-a violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Sentința nu este definitivă. Dincă ar fi trebuit să execute, cumulat, 108 ani de detenție. Judecătorii au aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani, la care s-a adăugat o treime din celelalte pedepse stabilite - 83 de ani de închisoare, pedeapsă ce va fi redusă, conform legislației din România, la 30 de ani de închisoare în regim de detenție. În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.09.2022, 09:08

Vezi și

Magistrații l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare cu executare, deși el nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaştere a celor două crime. Astfel, Dincă a fost condamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. Gheorghe Dincă poate face apel în 10 zile de la comunicare.

Gheorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu

La data de 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul "Caracal” - Gheorghe Dincă, supranumit "Popicu" (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Ce au decis magistrații Tribunalului Olt

- obligă inculpatul Dincă Gheorghe la plata daunelor morale în sumă de: câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4 şi 10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5;

- 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa;

- obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale iar pe inculpatul Risipițeanu Ștefan la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 2.500 lei, din care suma de 1.500 efectuată în cursul urmăririi penale. Cu apel în 10 zile de la comunicare.

Dincă a semănat teroare, deznădejde şi lacrimi

Părinţii victimelor nu mai cunosc liniştea. Sentinţa lui Gheorghe Dincă a fost aşteptată cu sufletul la gură de toţi. 

14 aprilie, 2019. În jurul orelor 10:30 dimineața, Luiza Melencu a luat "o ocazie" din satul Radomir, comuna Dioști, județul Dolj, acolo unde locuia cu bunicii, pentru a merge la Caracal să scoată banii trimiși de mama ei, la acea vreme în Marea Britanie, prin intermediul unei sucursale MoneyGram.  

Ghinionul a făcut ca serviciul financiar să nu funcționeze, moment în care Luiza Melencu și-a sunat bunicul și i-a spus că se va întoarce înapoi acasă, tot cu o ocazie. După o discuție telefonică purtată apoi cu mama ei, Luiza și-a sunat și tatăl, fix în clipa în care Gheorghe Dincă a oprit pentru a o lua în mașina lui, tot la ocazie. 

Gheorghe Dincă, un individ cu o atenție înfiorătoare la detalii

Anterior, cu o atenție înfiorătoare la detalii, Gheorghe Dincă, un individ precupat "preocupat până la obsesie de propria virilitate", după cum l-au descris procurorii DIICOT, își transformase mașina într-o adevărată fortăreață, din care nicio victimă nu putea scăpa.

El a povestit cum le-a răpit pe cele două fete, le-a dus în casa sa din Caracal, le-a violat, le-a ucis şi apoi le-a ars cadavrele într-un butoi improvizat din curte. Rămăşiţele Alexandrei Măceşanu au fost găsite chiar în butoi, având în vedere că poliţiştii şi procurorii au percheziţionat casa lui Dincă la câteva ore după ce fata a sunat la 112 şi a anunţat că este răpită. Alte oseminte, despre care Dincă a spus că ar aparţine Luizei Melencu, au fost găsite îngropate la marginea unei păduri din Caracal, însă testele ADN nu au putut confirma că aparţin Luizei din cauza degradării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre