Antena Meniu Search
x

Video Groapa de gunoi din Arad arde cu intensitate, flăcările s-au extins din nou. Coloană uriașă de fum toxic

Incendiu izbucnit sâmbătă seara din senin la groapa de gunoi din Arad, alimentat de vântul puternic ce a întețit flăcările, încă nu a fost stins. La fața locului intervin zeci de pompieri și voluntari, cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.08.2021, 17:21

Vezi și

Localnicii au primit o avertizare RO-ALERT cu sfatul de a închide ferestrele, pentru că fumul degajat în urma incendiului este toxic. "Problema mare este poluarea. Avem un nor de fum care se va deplasa spre nord, nord-vest. Se va acoperi cu pământ ca să nu se reaprindă. Există o rezervă de pământ care se transportă din această zonă şi am mobilizat şi alte resurse din oraş", a declarat Lazăr Faur, viceprimarul din Arad.

Dezastrul produs aseară s-a văzut de pe şosele aflate la kilometri distanţă. Cu cinci zile în urmă, în acelaşi loc, pompierii au intervenit pentru stingerea unui alt incendiu care izbucnise tot din cauza caniculei. Groapa de gunoi, care s-a transformat într-o capcană de foc, a ars atunci timp de şase ore.

Cu ce forțe se intervine la fața locului:

- ISU AR: 3 ASAS (A2003, A5002, A9000), 1 SMURD Curtici și 2 ofițeri și 16 subofițeri

Pe acelaşi subiect

- SVSU Șofronea: 1 ASAS 1800 l și 2 voluntari

- SVSU Pecica: 1 ASAS 5000 l și 8 voluntari

- SVSU Zădăreni: 1 ASAS 2000 l și 2 voluntari

- SVSU Curtici: 1 cisternă 5000 l și 2 voluntari

- SVSU Covăsânț: 1 ASAS 5000 l și voluntari

- SVSU Fântânele: 1 ASAS 2300 l și 5 voluntari

- SVSU Ghioroc: 1 ASAS 3000 l și 4 voluntari

"S-a acționat toată noaptea pentru stingere cu 3 autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore fără a mai exista posibilitatea de extindere. Operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de azi noapte, folosindu-se si această metodă de stingere. Suprafața care arde este mult redusă", transmitea, în această dimineață, ISU Arad.

*Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Iulia Pop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Groapa de gunoi din Arad arde cu intensitate, flăcările s-au extins din nou. Coloană uriașă de fum toxic