Antena Meniu Search
x

Video Mesajul autorităţilor, după incendiul de la groapa de gunoi din Arad: "Problema mare este poluarea"

Căldura sufocantă din ultimele zile continuă să provoace dezastre. Aseară, un incendiu a pornit din senin la groapa de gunoi din Arad. Flăcări înalte au brăzdat cerul, iar fumul dens şi negru a acoperit totul cu repeziciune. Şi vântul bătea cu putere, iar localnicii au primit o avertizare RO-ALERT în care au fost sfătuiţi să închidă ferestrele, deoarece fumul degajat în urma incendiului este toxic.

de Redactia Observator

la 01.08.2021, 09:22

Vezi și
  • Localnicii din Arad au fost avertizaţi în legătură cu pericolul reprezentat de incendiul de la groapa de gunoi.

Alarma s-a dat la 20:30. Depozitul ecologic din Arad se transformase într-o mare de foc. Trei echipaje de stingere şi zeci de pompieri şi voluntari au intervenit imediat pentru a opri flăcările puternice, care acoperiseră peste 2000 de metri pătraţi. 

Emanuel Mariş, Depoul Ecologic Arad: În spate se acţionează cu trei autospeciale ale celor de la ISU, cu angajaţii noştri proprii, cu contractori pentru a acoperi cu pământ. Sperăm ca în cel mai scurt timp să anihilăm acest incendiu.

A fost al doilea incendiu izbucnit la groapa de gunoi din Arad, în mai puţin de o săptămână

Intervenţia a fost încă de la început una dificilă din cauza vântului aprig. Cei care locuiau în zonă au primit mesaje RO-ALERT să închidă ferestrele, deoarece gazele degajate în urma incendiului sunt toxice.

Lazăr Faur, viceprimar Arad: Problema mare este poluarea. Avem un nor de fum care se va deplasa spre nord, nord-vest. Se va acoperi cu pământ ca să nu se reaprindă. Există o rezervă de pământ care se transportă din această zonă şi am mobilizat şi alte resurse din oraş.

Dezastrul de aseară s-a văzut de pe şosele aflate la kilometri distanţă. Cu cinci zile în urmă, în acelaşi loc, pompierii au intervenit pentru stingerea unui alt incendiu care izbucnise tot din cauza caniculei. Groapa de gunoi, care s-a transformat într-o capcană de foc, a ars atunci timp de şase ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mesajul autorităţilor, după incendiul de la groapa de gunoi din Arad: "Problema mare este poluarea"