Antena Meniu Search
x

Video Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu - orfan de mamă, iar soţia lui Dan e asistentă în spitalul unde e internat ucigaşul

Cinci ore de groază. Legaţi, cu mâinile la spate, ameninţaţi în permanenţă cu un cuţit. Cinci ore de teroare pentru doi oameni care şi-au pus speranţa în cei de dincolo de uşă. Au aşteptat să fie salvaţi, iar când le-a fost clar că ajutorul nu vine, au încercat să se descurce singuri.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 03.03.2021, 15:27

Vezi și

Cine au fost electricienii ucişi

E o poveste care se repetă în România ultimilor ani. Oameni în situaţii limită cer ajutorul unor instituţii care se împiedică în propriile proceduri. Iar oamenii mor. 

Silviu Iştoan şi Dan Pătatu sunt cei doi electricieni luaţi ostatici în fosta casă a celui ce avea să devină călăul lor. Fuseseră chemaţi să repare reţeaua electrică într-un apartament distrus şi abandonat de un deceniu. Era prima lor lucrare în afara fabricii la care lucrau. Şi... ultima.

Paul Iştoan - fratele uneia dintre victime: "Pe fişa postului nu au aşa ceva, să lucreze în apartamente. Directorul ştia că e cu probleme apartamentul. Şi că omul are probleme, antecedente, mulţi ştiau. Pur şi simplu i-au trimis. Nu aveau ce căuta la acest apartament"

Au urmat cinci ore de spaimă şi chin în care au sperat că vor fi salvaţi. Legaţi şi ameninţati cu moartea, priveau neputincioşi de la balcon.  În stradă, disperate, rudele prizonierilor încercau să-şi facă loc printre mascaţi. 

Paul Iştoan - fratele uneia dintre victime: "Ajungând aici, am văzut mai mulţi poliţişti. Iniţial nu mă lăsau să intru. Zic că e fratele meu, vreau să văd ce se întâmplă. "Cu ce te ajută dacă e fratele tău?". Mă lua şi la mişto"

Cum nimeni n-a intervenit decesiv, bărbaţii ar fi încercat să-şi salveze singuri viaţa. În zadar.

Silviu avea 36 de ani şi lucra de mai bine de cinci ani la combinatul chimic din Borzeşti. Nu era căsătorit şi nu avea copii. A avut o viaţă chinuită, a  rămas orfan de mamă de la trei ani.

Dan, colegul lui, avea 53 de ani. În urma lui, rămân un băiat de 18 ani şi soţia. Culmea ironiei, femeia este asistentă pe secţia de chirurgie a spitalului din Oneşti. Adică lucrează chiar unde este acum internat ucigaşul soţului său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu - orfan de mamă, iar soţia lui Dan e asistentă în spitalul unde e internat ucigaşul