Antena Meniu Search
x

Video Incendiu fără sfârşit: Focul de la incineratorul de deșeuri de la Brazi continuă să ardă chiar şi după două săptămâni

La două săptămâni de la incendiul devastator ce a cuprins incineratorul de deșeuri de lângă Ploiești, cantitățile uriașe de gunoi ard mocnit. Localnicii din zonă sunt în continuare sub amenințarea norului negru de fum toxic,.... iar asta pentru că operatorul economic n-a învăţat nimic din lecţiile trecute. Deşeurile n-au fost scoase din depozitul ars, iar flăcările izbucnesc răzleţ, într-un incendiu ce pare... fără sfârşit.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.06.2021, 08:49

Vezi și

2 iunie, puțin după miezul nopții. Incineratorul de deșeuri de la Brazi, Prahova, arde ca o torță. 

14 iunie, puțin după miezul zilei: o suprafață de 100 de metri pătrați din depozitul care arsese ca o torţă ia din nou foc, iar un nor de fum negru se îndreaptă din nou către localităţile din jur.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Au trecut mai bine de 12 zile de cand cladirea din spatele meu a luat foc iar incendiul nu este inca lichidat. In zona se simte un miros greu de fum, iar efectele focului sunt vizibile in special in partea de sus a cladirii". Oficialii ridică, însă, din umeri. 

Discuţie reporter – oficial Ecoburn:

Pe acelaşi subiect

- Nu se poate intra în hală, s-a prăbuşit acoperişul... 

- Reporter: Din motivul acesta fumegă?

-Pai, da, din motivul acesta, că nu s-a lichidat… Nu s-a stins niciodată.

-La două săptămâni...

- Nu s-a stins.

- Deci dumneavoastră nu aveţi ce să faceţi acum.

- Nu am cum să intervin!

300 de mii de litri de apă pentru stingerea incendiului

La două zile după incendiu, pompierii militari din Prahova au pompat în clădire peste 300 de mii de litri de apă, cu două autospeciale. Cum s-a ajuns ca imobilul să ia foc, din nou? Deșeurile din clădire sunt acoperite cu o cantitate mare de plastic topit, care nu permite apei să stingă focarele de la baza munților de gunoi. Există, totuşi, o soluţie. 

Sincron - Raluca Vasiloae, reprezentant ISU Prahova: "Este posibil sa se mai manifeste o perioada destul de indelungata acolo, o saptamana, chiar doua, daca operatorul economic nu va scoate toate materialele din interiorul cladirii, pentru ca sunt foarte multe depozitate acolo, pe stive de 10 metri". 

De pătimit au cei care locuiesc în satele din apropierea incineratorului. Toate lucrurile ni s-au uscat în grădină.

"Tot mai iese fum. Nu s-a luat nicio măsură, ceva, ca să stingă incendiul. Foarte mare pericolul nu pentru Brazi. Şi pentru Negoeşti, pentru Popeşti, pentru toate localităţile încotro se îndreaptă vântul".

Pompierii militari au amendat ieri administrația parcului industrial în care funcționează incineratorul cu 10 mii de lei, pentru lipsa hidranților în apropierea halei cu gunoaie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incendiu fără sfârşit: Focul de la incineratorul de deșeuri de la Brazi continuă să ardă chiar şi după două săptămâni