Antena Meniu Search
x

Exclusiv Primele imagini din interiorul depozitului de la Brazi, unde au ars 600 de tone de deșeuri. Condiţiile meteo ne-au salvat de la o catastrofă

Incendiul de la depozitul de deşeuri periculoase din Prahova a fost stins după 35 de ore. Misterele însă învăluie ancheta. A fost găsit trupul carbonizat al bărbatului care e deja indicat că fiind cel care a aruncat în aer hala. Am accepta liniștiți explicația dacă trupul nu ar fi fost descoperit mult mai departe de locul din care au pornit flăcările. Vă arătăm în exclusivitate primele imagini din interior.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 21:18

Vezi și

Ora 15 şi 30 de minute. Fumul toxic încă se ridică din ruinele depozitului de deşeuri de la Brazi, din Prahova. Peste 600 de tone de gunoi - inclusiv resturi periculoase din spitale şi substanţe chimice - s-au făcut scrum. Focul a fost atât de violent, încât tavanul clădirii s-a prăbuşit. Un singur angajat se afla înăuntru când a izbucnit incendiul. 

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova: În această dimineață, salvatorii au reușit să pătrundă în siguranță în interior, unde au găsit trupul carbonizat al bărbatului dispărut de peste 30 de ore. 

Anchetatorii nu exclud varianta sinuciderii, bărbatul a mai avut tentative în trecut

Va fi nevoie de teste ADN pentru a-i confirma identitatea. Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. Câteva întrebări rămân însă fără răspuns. Incendiul ar fi pornit de la mai multe butelii cu propan, iar trupul bărbatului ar fi fost găsit în partea opusă a depozitului, potrivit unor surse. Camerele de supraveghere l-au surprins intrând în parcul industrial în toiul nopţii.

Pe acelaşi subiect

Imaginile au ajuns pe masa anchetatorilor. Apropiaţii se îndoiesc că şi-a luat viaţa, chiar dacă ar mai fi avut tentative de sinucidere şi în trecut. Vechi angajat al incineratorului, bărbatul avea 34 de ani şi un copil de 3 ani.

Ștefan Savu, unchiul bărbatului decedat: Am stat şi m-am gândit cine l-a făcut să facă treaba asta. La ora aia, mai ales pe timp de noapte, de unul singur, ceva s-a întâmplat, nu ştie nimeni ce.

Incendiu a fost lichidat, câteva focare mai ard mocnit

După zeci de ore de luptă cu flăcările, pompierii au declarat incendiul lichidat, dar câteva focare încă ard mocnit şi acum. Deşi incineratorul nu mai funcţiona din ianuarie, atât în hala de 2.000 de metri pătraţi, cât şi în curte erau depozitate sute de tone de deşeuri. În luna aprilie, un alt incendiu a izbucnit în acelaşi depozit, dar pompierii au reuşit atunci să oprească flăcările înainte să se extindă. Proprietarii incineratorului au acuzat tot o mână criminală. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: O societate care depozitează sute de tone de deşeuri periculoase treuie să asigure o pază corespunzătoare şi trebuie să prevină astfel de dezastre ecologice. 

Acum, doar condiţiile meteo ne-au salvat de la o catastrofă. Fumul ar fi putut ajunge până în Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primele imagini din interiorul depozitului de la Brazi, unde au ars 600 de tone de deșeuri. Condiţiile meteo ne-au salvat de la o catastrofă