Antena Meniu Search
x

Incendiu Spital COVID Ploiești. Prima ipoteză a pompierilor ISU: patul unui pacient s-ar fi mișcat și ar fi lovit o priză

Încă nu se ştie care este cauza exactă a incendiului de la Spitalul Movila din Ploieşti, însă cert este că spitalul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, susţin cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Mai mult, în urma unui control făcut în februarie, s-au descoperit mai multe alte nereguli. Un prim proces verbal indică posibilitatea unei scântei, după ce patul unui bolnav s-ar fi mișcat și ar fi lovit o priză.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 14:08

Vezi și

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: În urmă cu doar câteva minute am stat de vorbă cu managerul spitalului, încă o dată, care ne-a spus că are o posibilă cauză care a fost comunicată de către cei de la ISU Prahova, după o primă inspecție. Un proces verbal în care scrie că o defecțiune electrică ar fi produs incendiul. Ar fi existat o mișcare a patului, spuneau pompierii, care ar fi lovit o priză aflată în apropiere și asta a provocat o scânteie. Era o încărcătură foarte mare de oxigen în salon și totul s-a sfârșit tragic. Doi oameni au murit și o infirmieră ce se află în acel salon a ajuns la Spitalul Floreasca cu arsuri de circa 15% e suprafața corpului. Acestea sunt primele supoziții, după ce pompierii au intrat în salonul de circa 20 de metri pătrați. Ancheta va merge mai departe, chiar managerului spitalului a precizat că în ultimele luni au existat mai multe controale inclusiv o amendă în luna februarie, însă foarte multe dintre nereguli ar fi fost rezolvate, iar autorizația de la pompieri ar fi urmat să fie obținută în scurt timp.

Un nou incendiu, o nouă tragedie în spitalele românești

Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un spital COVID. S-a întâmplat la Ploieşti, la Spitalul de Boli Infecţioase. Doi pacienţi au fost ucişi, iar 18 au fost evacuaţi de pompieri. Unei infirmiere, care a încercat să salveze un pacient, i s-a aprins combinezonul și a suferit arsuri pe corp. Incendiul s-a manifestat la parterul spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti cu puţin timp după ora patru.

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt ISU Prahova, a declarat că la ora producerii incendiului pe salon erau o asistentă şi o infirmieră. Asistenta ar fi ieşit să ia un încărcător şi un alt pulsoximetru, iar infirmiera era singură când s-a întâmplat incendiul.

Pe acelaşi subiect

Managerul Spitalului Ploiești nu crede că incendiul a avut legătură cu instalația de oxigen

Managerul spitalului spune că este posibil să se fi produs "o scânteie între pat și parchet" în timp ce infirmiera încerca să îi repună masca unui bolnav de COVID. "Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul. Încerca să îi repună masca unui bolnav foarte agitat, s-a mișcat patul, a apărut o flamă, o colegă a venit cu extinctorul", a precizat managerul unității medicale.

În doar câteva secunde, focul a înghiţit salonul. Cu cobinezonul în flăcări, infirmiera a încercat să salveze bolnavii, însă nu a avut nicio şansă. A reuşit însă să ajungă la uşă şi să strige după ajutor. Imediat o asistentă a venit cu un extinctor. Din păcate, pentru cei doi bolnavi nu s-a mai putut face nimic. Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Incendiu Spital COVID Ploiești. Prima ipoteză a pompierilor ISU: patul unui pacient s-ar fi mișcat și ar fi lovit o priză