Antena Meniu Search
x

Daniela, infirmiera rănită în incendiul de la Spitalul Ploieşti, lucrează de peste 20 de ani la Movila Vulpii. Femeia şi-a riscat viaţa încercând să salveze pacienţii

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti ar fi putut avea urmări şi mai grave dacă o infirmieră nu îşi risca viaţa pentru a stinge incendiul. Reacţia rapidă a Danielei B. a făcut ca focul să nu se extindă în tot pavilionul, unde erau internaţi 21 de bolnavi covid. Femeia a suferit arsuri pe cel puţin 20% din suprafaţa corpului şi fost transferată la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 17:08

Colaj cu imagini după incendiul de la Spitalul din Ploieşti şi infirmiera care a încercat să salveze pacienţii
Daniela a încercat să salveze pacienţii din salonul cuprins de incendiu - ISU / Facebook

Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un spital COVID. S-a întâmplat la Ploieşti, la Spitalul de Boli Infecţioase. Doi pacienţi au fost ucişi, iar 18 au fost evacuaţi de pompieri. Unei infirmiere, care a încercat să salveze un pacient, i s-a aprins combinezonul și a suferit arsuri pe corp. Incendiul s-a manifestat la parterul spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti cu puţin timp după ora patru.

Daniela B. a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului încercând să salveze viața pacienților rămași captivi în salonul cuprins de foc, în timpul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Conform surselor Observator, aceasta a ajuns pe secţia de Mari Arşi la Floreasca, starea ei este stabilă, arsurile fiind în special pe mâini şi picioare.

"Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate", au informat autorităţile.

Fiica infirmierei de la Ploiești, primele declarații

Pe acelaşi subiect

Fiica infirmierei spune că aceasta are 53 de ani şi lucrează de peste 20 de ani la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti şi că are arsuri de gradul I şi II.

"Mama lucrează aici. Are arsuri de gradul I şi II. A lucrat de noapte şi acum o să o trimită la Bucureşti. Nu știu absolut nimic. Acum am venit să îi iau geanta pentru că o trimite la București. Am aflat de pe internet (n.r. că i-a luat foc combinezonul în incendiu) şi m-a sunat şi tatăl meu, care lucrează pe Ambulanţă. E conștientă din câte știu, dar are arsuri de gradul I și II la mână şi la picioare”, a povestit fiica infirmierei pentru Observator.

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt ISU Prahova, a declarat că la ora producerii incendiului pe salon erau o asistentă şi o infirmieră. Asistenta ar fi ieşit să ia un încărcător şi un alt pulsoximetru, iar infirmiera era singură când s-a întâmplat incendiul.

Managerul spitalului spune că este posibil să se fi produs "o scânteie între pat și parchet" în timp ce infirmiera încerca să îi repună masca unui bolnav de COVID. "Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul. Încerca să îi repună masca unui bolnav foarte agitat, s-a mișcat patul, a apărut o flamă, o colegă a venit cu extinctorul", a precizat managerul unității medicale.

În doar câteva secunde, focul a înghiţit salonul. Cu cobinezonul în flăcări, infirmiera a încercat să salveze bolnavii, însă nu a avut nicio şansă. A reuşit însă să ajungă la uşă şi să strige după ajutor. Imediat o asistentă a venit cu un extinctor. Din păcate, pentru cei doi bolnavi nu s-a mai putut face nimic. Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi alți 16 pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

Reacţia rapidă a infirmierei a făcut ca focul să nu se extindă în tot pavilionul, unde erau intrenaţi 21 de bolnavi COVID. Clădirea este de fapt o secţie exterioară a Spitalului Judeţean Ploieşti, iar încăperea unde erau internaţi bolnavii fusese recent renovată, iar instalaţia electrică era nou. Modificări pentru care nu există autorizaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Daniela, infirmiera rănită în incendiul de la Spitalul Ploieşti, lucrează de peste 20 de ani la Movila Vulpii. Femeia şi-a riscat viaţa încercând să salveze pacienţii