Antena Meniu Search
x

Incendiu Spital Ploieşti. Dosar penal pentru ucidere din culpă după ce doi pacienţi Covid au murit

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în urma incendiului de la spitalul Ploiești în care au murit doi pacienți, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.11.2021, 10:40

Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul de la spitalul din Ploiești, în care au murit doi pacienți Covid
Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul de la spitalul din Ploiești, în care au murit doi pacienți Covid

Doi bărbați de 74, respectiv 75 de ani, au murit într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport Covid din Ploiești.

15 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Secția Covid era renovată

Pe acelaşi subiect

Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că secţia era renovată, instalaţia electrică verificată, erau detectoare de oxigen. Şeful DSU Raed Arafat a declarat că o infirmieră are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, el a precizat că suprafaţa afectată de arsuri este mai mică. El a mai afirmat că echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

Reacția ministrului Sănătății la incendiul de la Ploiești

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, declară că nu se poate pronunţa cu privire la incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului.

„Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine”, a declarat Cseke Attila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Incendiu Spital Ploieşti. Dosar penal pentru ucidere din culpă după ce doi pacienţi Covid au murit