Antena Meniu Search
x

Video Incendiu Ploieşti. Managerul Spitalului Movila, despre cauze: "Fie la un pulsoximetru, fie o scânteie între pat și parchet, se întâmplă"

Managerul spitalului Movila, Bogdan Nica, a declarat că secția în care s-a produs incendiul de joi dimineață era renovată, instalaţia electrică verificată și existau detectoare de oxigen. "Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul", a explicat el. Se pare că flăcările s-au aprins în timp ce o infirmieră încerca să îi repună masca unui bolnav de COVID.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 10:44

Vezi și

Bogdan Nica, managerul spitalului: Există o autorizație parțială, a trebuit să refacem documentația. Când am venit aici nu erau planuri, a trebuit să refacem planuri. Am modificat instalația de oxigen, am pus-o pe stocator, nu pe butelii. Bolnavii se tratează cu oxigen pe stocator, cu oxigen lichid, inclusiv în camera respectivă. Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul. Încerca să îi repună masca unui bolnav foarte agitat, s-a mișcat patul, a apărut o flamă, o colegă a venit cu extinctorul.

Reporter: Deci așa a pornit?

Bogdan Nica, managerul spitalului: Acest salon avea și ușă spre exterior. Care se deschidea periodic, e un instructaj pe care l-am făcut cu tot personalul și sunt mirat de ce s-a întâmplat pentru că aici era cel mai bun personal. Am depășit 10.000 de litri de oxigen pe zi plus butelii, nu s-a întâmplat nimic. Aveam senzori de oxigen aici, senzor era. Dar oxigenul se mai acumulează și în haine și așternuturi și poate nu l-a detectat, nu sunt specialist în detectoare de oxigen.

Reporter: Ce neregli erau?

Pe acelaşi subiect

Bogdan Nica, managerul spitalului: Noi am remediat cam 90%, am redepus documentația... căi de evacuare insuficiente, uși care erau închise și împiedicau evacuarea...

Reporter: Instalația electrică era în regulă toată?

Bogdan Nica, managerul spitalului: Instalația electrică atât la nord cât și aici e nouă... nu am avut niciun fel de probleme, nu am avut pene de curent, scurtcircuite... nu am avut niciun fel de probleme în ultimul an.

Incendiul de la Spitalul din Ploiești, ultimul dintr-o serie de tragedii

Reamintim că un incendiu a izbucnit joi dimineața la Spitalul suport-COVID Movila din Ploiești, practic o secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Prahova. În salonul cuprins de flăcări se aflau doi pacienți, care au fost găsiți carbonizați - aveau 74 respectiv 75 de ani și se aflau în stare destul de gravă, infectați cu SARS-CoV-2.

Tragedia de la Ploieşti se adaugă unui lung şir. În octombrie, la Constanţa, şapte pacienţi COVID şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase. Ancheta a arătat că totul a pornit de la un neon defect. La începutul anului, alţi pacienţi îşi pierdeau viaţa în incendiul de la Instititul Matei Balş din Capitală. Iar anul trecut, zece pacienţi piereau în flăcări la Piatra Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu Ploieşti. Managerul Spitalului Movila, despre cauze: "Fie la un pulsoximetru, fie o scânteie între pat și parchet, se întâmplă"