Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Invazie de alge pe litoral, după ciclonul din weekend. Reacția unui turist care nu se lasă descurajat: "Păi de ce am venit?"

După ciclonul care a devastat litoralul, turiştii care au mai rămas pe litoral au parte de o neplăcere. algele. Plajele au fost năpădite de mormane de plante aduse de apă la mal. Nu doar aspectul este deplorabil, ci şi mirosul greu de suportat. Cu toate acestea, sunt şi curajoşi care încă intră în mare. Reprezentanţii Apelor Române au strâns deja sute de tone de alge, dar spun că - probabil- marea va mai aduce la mal plante şi în următoarele zile.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 14:09

Dune înalte, nu de nisip, ci de alge. Aşa arată litoralul românesc, după furtunile de zilele trecute. Algele s-au aşezat între apă şi plajă, iar cei care şi-au făcut curaj să vină la mare trebuie să facă slalom printre obstacole.

"Foarte urât. Normal că mă deranjează că trebuie să merg 500 de m să intru în apă"; "Alge sunt foarte multe, foarte multe. E păcură deasupra. Te trage de picioare şi trebuie să scapi de ele"; "Foarte deranjante, să ştiţi! Nu prea intrăm. Nu prea putem să intrăm în apă", sunt doar câteva dintre părerile turiștilor.

Apele Române acționează pe litoral

Vezi și

Reprezentanţii Apelor Române spun că depun eforturi pentru a reface imaginea litoralului. Deocamdată însă... "Sunt oribile! Niciun an, în niciun an de când vin la mare nu am întâlnit aşa ceva. Pe lângă că şi mirosul este deranjant, aspectul lasă de dorit", adaugă un turist.

"Au apărut, inevitabil, în zona ţărmului, aglomerări de alge, cu preponderenţă în staţiunea Mamaia şi în sudul litoralului românesc. Cu toată forţa noastră legată de utilajele terasiere, acţionăm în ambele direcţii, dar preponderenţa este de a pune plaja în funcţiune în cel mai scurt timp", a declarat Stelică Hagi, director ABADL.

Unii turiști încă intră în mare

Cu toate acestea sunt, evident, şi turişti care nu se lasă descurajaţi şi înfruntă fără frică maldărul de alge. "Nu mă deranjează cu nimic. Am intrat, clar, păi de ce am venit!", spune un turist.

Cu toate eforturile responsabililor şi răbdarea turiştilor, invazia algelor s-ar putea menţine şi în zilele următoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Invazie de alge pe litoral, după ciclonul din weekend. Reacția unui turist care nu se lasă descurajat: "Păi de ce am venit?"