Antena Meniu Search
x
LIVE

Klaus Iohannis, la ONU: "România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030 în privința Dezvoltării Durabile"

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, că țara noastră și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar pentru ODD-uri din 2023.

De Redactia Observator la 19.09.2023, 23:01
Klaus Iohannis la ONU 2022
Klaus Iohannis, la ONU: "România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030 în privința Dezvoltării Durabile" - Profimedia Images (arhivă)

În cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”, Klaus Iohannis le-a spus ceor prezenți că trebuie să se discute despre realizări și, cel mai important, despre provocările cu care se confuntă statele.

„Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023. De asemenea, aș dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului și limitării schimbărilor climatice”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a punctat că printre realizările țării de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat și el, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experților în dezvoltare durabilă; și stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă.

„Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide și prin implicarea instituțiilor multilaterale. România a adoptat, de asemenea, strategii și angajamente ambițioase legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, economia circulară și educația pentru climă și mediu, pentru a numi doar câteva domenii naționale prioritare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis a făcut apel la cooperare internațională: Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc

Iohannis le-a spus omologilor săi de la summit că în puținul timp care a mai rămas trebuie intensificată cooperarea.

„Dragi colegi, au mai rămas doar șapte ani până în 2030! Mai avem puțin timp și trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate. Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să facem schimb de bune practici și să utilizăm resurse în comun – toate acestea sunt aspecte esențiale pentru implementarea Agendei 2030. Vă rugăm să considerați România partenerul dumneavoastră în construirea unei societăți și a unei economii durabile, esențiale pentru bunăstarea cetățenilor noștri!”, a mai spus președintele României, Klaus Iohannis.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, la ONU: "România a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030 în privința Dezvoltării Durabile"