Antena Meniu Search
x

Video Locuri de joacă, închise doar pe hârtie. Părinţii îşi lasă copiii acolo, fără să ştie care sunt riscurile la care îi expun

Leagăne ruginite, care abia se mai ţin în şuruburi, tobogane sparte şi multă mizerie. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului în parcurile din Capitală. În total, 89 de locuri de joacă au fost închise în Sectorul 1. Cel puţin... pe hârtie. În realitate, nici urmă de afiş care să indice faptul că parcurile nu ar trebui să mai funcţioneze, aşa că părinţii îşi lasă în continuare copiii la joacă, fără să ştie care sunt riscurile la care îi expun. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 19.10.2023, 08:37

Vezi și

În aceste condiţii au fost găsite zeci de locuri de joacă din Sectorul 1 al Capitalei. Echipamente ruginite, şuruburi desprinse şi rugină.  

Ana Grigore, reporter Observator: Astfel de pericole sunt în aproape toate parcurile din Capitală. În acest loc de joacă, pericolul este la tot pasul. Plăcile de tartan s-au desprins iar între ele sunt spaţii în care îţi încape lejer piciorul. 

Locuri de joacă, închise doar pe hârtie

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au mers în control zilele trecute în parcurile din Sectorul 1. 

Pe acelaşi subiect

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Toate aceste lucruri, în opinia noastră, şi sunt convins că şi a părinţilor, reprezintă o cursă cu obstacole ce poate avea consecinţe dramatice. 

Au fost închise temporar 89 de locuri de joacă, însă doar pe hârtie. În realitate, ele funcţionează în continuare, chiar dacă problemele nu au fost remediate. 

​Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Până la remedierea deficienţelor, din păcate primăriile sunt cele care trebuie să afişeze,  şi nu au făcut-o, multe dintre ele, până la acest moment .

Reprezentanţii administraţiei Lacurilor şi parcurilor de agrement sunt optimişti şi promit că până la finalul anului viitor, toate parcurile din Capitală vor fi modernizate. 

Corina Bega - director ALPAB: Pe suprafaţa parcului Cişmigiu intervenim în patru locuri de joacă, se modernizează în totalitate, am înlocuit toate elementele. Ele erau depăşite şi fizic şi moral. Erau instalate în perioada 2008 - 2010 urmând ca anul viitor să intervenim si in restul parcurilor. 

- La două zile după ce a venit o inspecţie pe aici s-a renovat toboganul de acolo, roata 

- Aici la toboganul albastru, jos era o gaură periculoasă nu numai pentru cei mici, ci şi pentru cei mari. 

Pe lângă închiderea locurilor de joacă, ANPC a decis şi amendarea administrației sectorului 1 cu 12.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Locuri de joacă, închise doar pe hârtie. Părinţii îşi lasă copiii acolo, fără să ştie care sunt riscurile la care îi expun