Antena Meniu Search
x

Video Locurile de joacă din Capitală, "capcane" pentru copii. Până şi muncitorii admit că multe parcuri "arată groaznic, nu rău"

Se fac controale în locurile de joacă pentru copii din toată Capitala, după ce o fetiţă s-a electrocutat iar un băieţel a căzut cu leagănul. Deşi primele rezultate vor veni peste două luni, autorităţile dau asigurări că parcurile sunt sigure şi că acestea au fost incidente izolate. Cu toate astea, reporterii Observator au găsit la locuri de joacă din toate sectoarele aparate şi jucării stricate, în care copiii se pot răni. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 12.08.2023, 12:00

Vezi și

Locurile de joacă pentru copii se pot transforma în doar câteva secunde în decor al unor scene de coşmar. S-a întâmplat recent, când o fetiţă de 10 ani s-a electrocutat într-un parc din sectorul 6, iar în sectorul 4 un alt copil a căzut pentru că s-a rupt leagănul ruginit. 

Locuri de joacă periculoase în Capitală

"Aşa arată acest loc de joacă din sectorul 4 al Capitalei. Plăci din tartan denivelate în care este aproape imposibil să nu te împiedici şi aparate rupte ori ruginite în care copiii se pot tăia foarte uşor", arată Cosmina Balint, reporter Observator.

Alt loc de joacă, alte pericole. "Dacă vine un bebeluş şi se ţine de ceva şi bagă mânuţa... Uitaţi scările astea! El, copil fiind, are piciorul mic. Dacă bagă piciorul acolo poate să îi rămână. Se rupe, se împiedică, se juleşte. În pătratul acela mov e o gaură, ei fiind mai înalţi scot capul pe acolo, Doamne fereşte", spune o mamă.

Pe acelaşi subiect

Într-un loc de joacă din sectorul 5 toate jucăriile s-au stricat: "Aici ar fi trebuit să existe un mâner, cum e aici... Lemnul acesta nu e fixat bine, nici suportul acesta pe care se țin picioarele nu mai e fixat", arată reporterul Observator. "Acest strat de tartran ar fi trebuit să îi protejeze pe copii, sunt însă porțiuni întregi pe care materialul lipește cu desăvârșire", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

În sectorul 6 până şi muncitorii primăriei se îngrozesc de parcurile pe care le au în grijă. "Arată rău... Arată groaznic, nu rău...", crede un muncitor filmat cu camera ascunsă. 

  • Muncitor: Dar nu e prima oară când adunăm tartran de aici... 
  • Reporter: De ce nu le repară nimeni? 
  • Muncitor: Nu știu, noi am mai trimis poze.

Nici parcurile din centrul Capitalei nu arată mai bine. "Uite, ăla e rupt acolo... Pare așa, nu știu, părăsit. Ceva ar trebui făcut, oricum", spune un bucureştean.

Controale în parcurile din Bucureşti

În urma accidentelor, prefectul a convocat o şedinţă de urgenţă şi a demarat controale în parcurile Capitalei. "Am format echipe mixte care, începând de săptămâna viitoare, vor evalua toate locurile de joacă din municipiul Bucureşti şi vom dispune un plan de măsuri. Mă aştept ca un raport preliminar să apară în 30 de zile şi în maximum 60 de zile să încheiem controlul", a declarat Rareş Hopincă, prefectul Capitalei.

Cu toate astea, a tras o primă concluzie. "În general, locurile de joacă din Bucureşti sunt sigure. Incidentele întâmplate sunt excepţii. Nu există o regulă, nu sunt atât de multe accidente", consideră Rareş Hopincă, prefectul Capitalei.

Capitala are 14 parcuri şi sute de locuri de joacă pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Locurile de joacă din Capitală, "capcane" pentru copii. Până şi muncitorii admit că multe parcuri "arată groaznic, nu rău"