Antena Meniu Search
x

Video Locurile în care poți primi 5.000 lei amendă dacă faci grătar. Sancţiuni uriaşe şi pentru cei care aruncă chibrituri aprinse sau gunoaie

Grătarele în zone nepermise încing buzunarele şi aduc amenzi usturătoare. În zilele caniculare, ieşirele în natură pot fi o oază de răcoare şi relaxare. Atenţie însă unde aprindeţi focul. O singură scânteie poate aprinde vegetaţia uscată într-o secundă, iar distracţia iresponsabilă ne va costa scump, până la 5.000 de lei amendă. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 02.08.2023, 17:03

Vezi și

Grătar pe balcon, grătar în faţa blocului, grătar pe trotuar chiar. Nu există locuri pe care românii să nu le găseasc potrivite pentru a prăji o ceafă sau un mic. Doar că legea este clară: avem voie să facem grătar doar în spaţiile special amenjate. Pe caniculă însă riscuri sunt oriunde.

Localnic: Fac foarte des grătar, aici este prima dată însă pentru că am descoperit-o recent. Sunt foarte mari riscurile, foarte mari, mai ales când avem de-a face cu temperaturi de genul ăsta. Pentru că este clar că poate lua foc imediat orice fel de vreasc.

Amenzi până la 5.000 de lei pentru cei care fac grătare în locuri interzise

În aceste locuri, autorităţile sunt obligate să asigure containere destinate colectării selective a deşeurilor şi toalete ecologice.

Pe acelaşi subiect

Reporter Observator: Ca să faceţi un grătar în siguranţă şi să vă feriţi de amenzi trebuie să găsiţi o zonă special amenajată ca aceasta care să aibă toate facilităţile necesare. De exemplu, acest butoi în care să puneţi cenuşa după ce o stingeţi. Iar înainte să plecaţi, nu uitaţi să colectaţi gunoiul şi să îl aruncaţi în pubelele speciale.

Localnic: Dacă s-ar respecta legea ar fi foarte bine. Numai că nimeni nu respectă legea. Fiecare face unde vrea grătar.

Cui îi e poftă de grătar cu aromă de risc să se pregătească de amenzi usturătoare, până la 5.000 de lei. Sunt sancţionaţi cu sume de până la 3.000 de lei cei care aruncă pe jos chibrituri aprinse, chiştoace sau orice sursă de foc. Iar cine lasă în urma gunoaie, să se pregătească de sancţiuni în jur de 500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Locurile în care poți primi 5.000 lei amendă dacă faci grătar. Sancţiuni uriaşe şi pentru cei care aruncă chibrituri aprinse sau gunoaie