Antena Meniu Search
x

Foto "Mă arunc direct în cap". Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe Primăria din Iaşi, după ce a fost evacuat din căminul unde locuia cu familia

Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe clădirea primăriei din Iaşi după ce a fost evacuat îmăpreună cu familia dintr-un cămin social unde locuia. A cerut ca primarul să fie chemat pentru a discuta faţă în faţă. 

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 15:48

Una dintre persoanele care urmează să fie evacuate în urma unor sentinţe judecătoreşti dintr-un cămin social s-a urcat pe o clădire din zona Primăriei, acolo sosind poliţişti şi jandarmi, dar şi un negociator. În faţa Primăriei se află mai multe persoane care susţin că participă la protest în semn de susţinere faţă de familia bărbatului respectiv.

Protestatarul urcat pe clădire a solicitat ca primarul Mihai Chirica să vină să negocieze, altfel se va arunca în gol. "De ce nu vine primarul să ne spună care este motivul pentru care mă dă afară? Sunt operat pe cord deschis. M-am săturat să plătesc datoriile altora”, „Știți de câte ori am venit în audiență și m-am înscris??? De 300 de ori! Niciodata nu m-a primit”, „Dacă nu vine în 20 de minute Chirica mă arunc direct în cap!”, sunt doar o parte din lucrurile pe care le-a scandat bărbatul.

De ce ar fi fost evacuat bărbatul

Potrivit Primăriei ieşene, bărbatul care protestează ”urmează să fie evacuat din Căminul Decebal prin hotărâre judecătorească, în urma unei sentinţe de condamnare şi încarcerare la trei ani şi trei luni închisoare pentru lovire şi alte violenţe (a obligat pe cineva să bea urină, în camera de cămin)”. 

Pe acelaşi subiect

”Are datorii la bugetul local în cuantum de circa 16.500 de lei, majoritatea pentru contravenţii la Legea 61 / 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. O altă persoană care urmează să fie evacuată din Căminul Decebal, G. C., are o hotărâre judecătorească în acest sens în urma acumulării de datorii la bugetul local de 20.000 lei din amenzi contravenţionale pentru nenumărate scandaluri făcute în cămin”, afirmă reprezentanţii Primăriei.

Ce spune soţia acestuia

Soţia bărbatului care s-a urcat pe clădirea de lângă Primărie a declarat că apartamentul din căminul în care locuiesc ”a fost preluat cu datorii".  "Am preluat apartamentul cu datorii. Altfel nu ni-l dădea, am plătit datoriile altora. El are pensie mică, nu mai facem față, ne încarcă la datorii sunt prea multe. Avem 4 copii care sunt la scoală. Nu ne mai ajunge. Este operat la inima. Vrem să ni se dea contractul de locuință, suntem la zi. Ne încarcă la asociație. Plătim femeia de serviciu care nu vine. Nu vrem ceva în plus", a declarat aceasta conform BZI.

Şefa Şefa Direcţiei Fond Locativ din cadrul Primăriei ieşene, Cristina Albisteanu, a venit să discute cu persoanele aflate în faţa primăriei, încercând să aplaneze acest conflict. Dpă 3 ore de negocieri, bărbatul a coborât de pe clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mă arunc direct în cap". Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe Primăria din Iaşi, după ce a fost evacuat din căminul unde locuia cu familia