Antena Meniu Search
x

Video Un copil din Iași a ajuns la spital, după ce a căzut de la doi metri într-un loc de joacă. Leagănul în care se dădea s-a desprins

Locurile de joacă pentru copii fac noi victime. La Iaşi, un băiat de 13 ani a fost luat cu targa după ce a căzut dintr-un leagăn ruginit. Parcul era frecventat des de cei mici, mai ales că se află în apropierea şcolilor. Chiar şi aşa, acesta nu a mai fost reabilitat de 11 ani. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.11.2023, 17:21

Vezi și

Aşa arată locul de joacă în care vin zilnic zeci de copii. Băieţelul de 13 ani venise în parc imediat după şcoală. Colegii lui au văzut momentul în care leagănul pe care se dădea s-a desprins.

Nicolai Pralea, SAJ Iaşi: A căzut de la circa doi metri înălţime şi a prezentat o contuzie la membru superior stâng, observaţie: fractură. Acesta a fost imobilizat şi s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă.

Leagănul în care se dădea s-a desprins

Un trecător a observat scena și a sunat la 112. Băiatul a ajuns la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Pe acelaşi subiect

Dr. Cătălina Ionescu, UPU Spitalul de Copii "Sf. Maria" Iaşi: A suferit o fractură de antebraţ care a necesitat reducere ortopedică şi imobilizare ghipsată. În momentul de faţă pacientul este cu stare generală bună, va fi externat.

Clara Mihociu, reporter Observator: Imediat după ce au aflat de incident, autorităţile au ordonat închiderea parcului pentru reparații și reabilitare. Printre altele, leagănele au fost vopsite, iar cel care s-a rupt a fost reparat.

Parcul se află în adminstrarea primăriei și urma sa între în reabilitare anul viitor. Ultima reabilitare a lui a fost făcută în urmă cu mai bine de 11 ani.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi: Dacă vorbim de totalul parcurilor, care se ridică la un număr de 214, în ultimii 3 ani au fost modernizate 170. În permanenţă sunt verificate de către departamentul din cadrul Direcţiei de Investiţii împreună cu colegii de la Servicii Publice situaţia parcurilor din Iaşi.

În toată ţara, sunt parcuri şi locuri de joacă pentru copii extrem de riscante. În luna Iulie, o fetiţă de 8 ani din Capitală a suferit un accident tras la indigo. Leagănul în care se dădea în parcul Orăşelul Copiilor s-a rupt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Un copil din Iași a ajuns la spital, după ce a căzut de la doi metri într-un loc de joacă. Leagănul în care se dădea s-a desprins